Krémová hrachová polévka 

Krémová hrachová polévka 

Zeleniny není nikdy dost, ale co takhle ji oživit nějakou tou uzeninou?

Připravte si polévku, která obsahuje výbornou slaninu!

A proč zvolit polévku z hrášku? Hrách pomáhá snižovat cholesterol, krevní tlak a pomáhá posilovat vlasy, kosti, svaly, nervy a srdce. 

Proč si tedy takový zázrak nedopřát v podobě, skvěle chutnající, polévky?

Ingredience

  • 8 plátků slaniny
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 1 pórek (pouze bílé a jemné zelené části, nakrájené na tenké plátky)
  • 5 šálků kuřecího vývaru
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • sůl 
  • bílý pepř
  • 3 lžíce cukru
  • 280 g hrášku (čerstvý nebo mražený)
  • ¼ šálku petrželky
  • 31% smetana na vaření
  • 1 stroužek prolisovaného česneku

Postup

  • Na středním plameni osmahněte slaninu. Smažte ji asi 6 minut, dokud nezhnědne. 
  • Slaninu vyndejte a odložte bokem. 
  • Do stejného hrnce nalijte olivový olej, rozpalte jej a přidejte cibuli a pórek. Za občasného míchání vše smažte asi 7 minut, dokud ingredience nezměknou a trochu nezhnědnou. 
  • Přilijte kuřecí vývar, plátky smažené slaniny (pár kousků si nechte bokem na závěrečné dozdobení), rozmarýn, špetku soli a pepře. 
  • Všechno duste, dokud není zelenina jemná. Trvá to asi 15 minut. 
  • Tuto směs rozmixujte ponorným mixérem, nebo ji rozmixujte v robotu.
  • Připravte si hrnec, ve kterém přiveďte k varu slanou vodu.
  • Do vody dejte cukr a vařte asi 3 minuty. 
  • Následně přidejte hrášek a petržel a vařte, dokud se nezačne rozpadat. 
  • Pomocí ponorného mixéru směs rozmixujte do hladkého krému. 
  • Přidejte několik lžic vývaru, aby směs nebyla příliš hutná. 
  • Do rozmixovaného krému vmíchejte první připravenou směs. 
  • V pánvi rozehřejte smetanu, vložte do ní rozlisovaný česnek a pomalu vařte asi 5 minut. Tento česnekový krém odložte bokem a nechte vychladnout. 
  • Jakmile je hrachová polévka vychlazená, ozdobte ji česnekovým krémem a zbytky osmažené slaniny, kterou jste si odložili bokem.
  • Nyní můžete vaši hrachovou polévku se slaninou podávat.
Hrachová polévka se slaninou, zdobená smetanou, v bílé misce.
zdroj: foodandwine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.