Krémová hrášková polévka

Krémová hrášková polévka
Příprava: 5 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 2

Příjemně hustá, vydatná a jednoduchá. Krémová polévka s hráškem je ideální jako rychlá večeře, kterou si s chutí dáte i několikrát za sezónu dlouhých zimních večerů. Tento recept je na dvě porce, pro větší počet strávníků všechny ingredience zdvojnásobte. Pokud máte hrášek opravdu rádi, třeba vás potěší i naše recepty na hrachové pomazánky.

Ingredience:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • ½ najemno nakrájené cibule
  • 200 g mraženého hrášku
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 50 ml smetany na vaření
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Na středním ohni rozpalte olivový olej a přidejte hrášek, najemno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Restujte 3-4 minuty.
  • Přilijte kuřecí vývar a nasypte česnek. Nechte vařit.
  • Po 10 minutách snižte teplotu, přidejte smetanu a rozmixujte polévku ručním mixérem.
  • Osolte a opepřete podle chuti.
Krémová hrachová polévka
bbc.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.