Příjemně hustá, vydatná a jednoduchá. Krémová polévka s hráškem je ideální jako rychlá večeře, kterou si s chutí dáte i několikrát za sezónu dlouhých zimních večerů. Tento recept je na dvě porce, pro větší počet strávníků všechny ingredience zdvojnásobte. Pokud máte hrášek opravdu rádi, třeba vás potěší i naše recepty na hrachové pomazánky.
Ingredience:
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- ½ najemno nakrájené cibule
- 200 g mraženého hrášku
- 300 ml kuřecího vývaru
- 50 ml smetany na vaření
- sůl
- pepř
Postup:
- Na středním ohni rozpalte olivový olej a přidejte hrášek, najemno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Restujte 3-4 minuty.
- Přilijte kuřecí vývar a nasypte česnek. Nechte vařit.
- Po 10 minutách snižte teplotu, přidejte smetanu a rozmixujte polévku ručním mixérem.
- Osolte a opepřete podle chuti.
