Krémová kaše z batátů

Krémová kaše z batátů
Příprava: 25 minut Vaření: 9 minut Počet porcí: 4

Batátová kaše se dá kombinovat s další zeleninou, je jednoduchá a s pořádným kouskem masa, jako je steak, krůtí prso nebo ryba, je velice dobrá. Ochutnejte.

Co budeme potřebovat

  • 7 malých až středně velkých batátů
  • 2 lžičky soli
  • ⅓ hrnku nadrobno nakrájené jarní cibulky
  • ⅓ hrnku nadrobno nakrájené čerstvé petrželky
  • 1 malý stroužek česneku
  • ¼ hrnku zakysané smetany
  • 3 lžíce másla
  • čerstvý mletý pepř
  • 1 lžička panenského olivového oleje

Postup

  • Dejte si vařit vodu na batáty. Ty si zatím oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostky.
  • Až se začne voda vařit, osolte ji a vhoďte do ní batáty.
  • Vařte na středním ohni do změknutí (asi 9-12 minut).
  • Batáty důkladně sceďte a rozmačkejte je do vámi požadované konzistence.
  • Přidejte skoro všechnu jarní cibulku, petrželku, prolisovaný česnek a zamíchejte.
  • Přidejte velkou část zakysané smetany (trochu si nechte na dekoraci), máslo, 1 lžičku soli a čerstvě namletý pepř.
  • Servírujte pokapané zakysané smetanou, posypané zbytkem jarní cibulky a pokapané olivovým olejem.   

Přemýšlíte, co dobrého si ke kaši z batátů udělat? Co třeba vyzkoušet recept na masovou roládu pokaždé na jiný způsob? Hned máte inspiraci na několik jídelníčků dopředu.

Skvělá kaše plná sladkých batátů s dalšími bylinkami a máslem.
Zdroj: cookieandkate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.