Batátová kaše se dá kombinovat s další zeleninou, je jednoduchá a s pořádným kouskem masa, jako je steak, krůtí prso nebo ryba, je velice dobrá. Ochutnejte.
Co budeme potřebovat
- 7 malých až středně velkých batátů
- 2 lžičky soli
- ⅓ hrnku nadrobno nakrájené jarní cibulky
- ⅓ hrnku nadrobno nakrájené čerstvé petrželky
- 1 malý stroužek česneku
- ¼ hrnku zakysané smetany
- 3 lžíce másla
- čerstvý mletý pepř
- 1 lžička panenského olivového oleje
Postup
- Dejte si vařit vodu na batáty. Ty si zatím oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostky.
- Až se začne voda vařit, osolte ji a vhoďte do ní batáty.
- Vařte na středním ohni do změknutí (asi 9-12 minut).
- Batáty důkladně sceďte a rozmačkejte je do vámi požadované konzistence.
- Přidejte skoro všechnu jarní cibulku, petrželku, prolisovaný česnek a zamíchejte.
- Přidejte velkou část zakysané smetany (trochu si nechte na dekoraci), máslo, 1 lžičku soli a čerstvě namletý pepř.
- Servírujte pokapané zakysané smetanou, posypané zbytkem jarní cibulky a pokapané olivovým olejem.
Přemýšlíte, co dobrého si ke kaši z batátů udělat? Co třeba vyzkoušet recept na masovou roládu pokaždé na jiný způsob? Hned máte inspiraci na několik jídelníčků dopředu.