Polévka s kedlubnou

Polévka s kedlubnou
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Tato polévka je krásně krémová a jemná, aniž by vyžadovala smetanu. Jedinečnou chuť i krémovost jí dodává olivový olej a brambory.

Ingredience:

  • 2-3 kedlubny
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 bobkový list
  • 1/4 čajové lžičky sladké papriky 
  • sůl, pepř
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Postup:

  1. V hrnci zahřejte olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli a špetku soli.
  2. Za občasného míchání vařte, dokud cibule nezměkne, přibližně 4 až 5 minut.
  3. Přidejte prolisovaný česnek a pepř a povařte ještě minutu.
  4. Poté vložte do hrnce i na kostičky pokrájenou oloupanou kedlubnu a brambory.
  5. Povařte přibližně 1-2 minuty a přilijte do hrnce zeleninový vývar a přidejte bobkový list.
  6. Přiveďte směs k varu a za občasného míchání vařte přibližně 20-25 minut, dokud kedlubna a brambory nezměknou.
  7. Pomocí ponorného mixéru nebo kuchyňského robotu rozmixujte směs dohladka.
  8. Ochutnejte a případně ještě dochuťte solí, pepřem a olivovým olejem.

Tato polévka z kedlubny a brambor chutná skvěle především s čerstvým pečivem.

Krém připravený z kedlubny ozdobený kořením, bylinkami a olivovým olejem
zdroj: yupitsvegan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.