Tato smetanová houbová omáčka s červeným vínem je naprosto vynikající a má úžasnou sametovou texturu. Navíc je neuvěřitelně jednoduchá – za pouhých 30 minut máte hotovo! Skvěle se hodí ke grilovanému masu jako je hovězí steak, vepřové maso i kuře.
Ingredience
- 500 g hlívy ústřičné
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ šálku suchého červeného vína
- ¼ šálku smetany ke šlehání
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte hlívu ústřičnou.
- Vařte na vysoké teplotě asi 4 minuty.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Přidejte ½ šálku vína, přiklopte pokličkou a nechte houby a víno vařit asi 10 minut.
- Přidejte smetanu, dobře promíchejte a vařte na mírném plameni další 2 minuty.
- Dochuťte a servírujte!