Krémová omáčka z hlívy ústřičné

Krémová omáčka z hlívy ústřičné

Tato smetanová houbová omáčka s červeným vínem je naprosto vynikající a má úžasnou sametovou texturu. Navíc je neuvěřitelně jednoduchá – za pouhých 30 minut máte hotovo! Skvěle se hodí ke grilovanému masu jako je hovězí steak, vepřové maso i kuře.

Ingredience

  • 500 g hlívy ústřičné
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ šálku suchého červeného vína
  • ¼ šálku smetany ke šlehání
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte hlívu ústřičnou.
  • Vařte na vysoké teplotě asi 4 minuty.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Přidejte ½ šálku vína, přiklopte pokličkou a nechte houby a víno vařit asi 10 minut.
  • Přidejte smetanu, dobře promíchejte a vařte na mírném plameni další 2 minuty.
  • Dochuťte a servírujte!
Smetanová houbová omáčka s červeným vínem na pánvi.
www.juliasalbum.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.