Pokud fandíte spíše polévkám, které mají krémovou konzistenci, tak rozhodně nesmíte vynechat tento recept.
Co budeme potřebovat
- Lžíce olivového oleje
- 2 cibule
- Lžíce tymiánu
- 1,5 l kuřecího vývaru
- 2 mrkve
- 300 g pečeného kuřete (zbytky od oběda)
- 200 g hrášku
- Stroužek česneku
- Lžíce citronové šťávy
Postup
- Ve velkém hrnci si na středění teplotu zahřejeme olej
- Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a lžíci tymiánu
- Smažíme přibližně 15 minut, dokud cibule nezesklovatí
- Do hrnce vlijeme kuřecí vývar a přivedeme ho k varu
- Hrnec přikryjeme pokličkou a polévku vaříme asi 10 minu
- Přidáme zbytky pečeného kuřete a 5 minut vaříme
- Poté odebereme 2 hrníčky polévky a ty rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši
- Rozmixovanou kuřecí směs vrátíme do hrnce
- Přidáme hrášek a zbylé koření
- Promícháme a vaříme další 5-10 minut, dokud se polévka neprohřeje
- Ve vedlejší misce si smícháme řecký jogurt, česnek a citronovou šťávu
- Polévku nalijeme do hlubokých talířů, vmícháme jogurtový dip a podáváme