Chutný a lahodný, tím je bezpochyby tento recept na fazolovou polévku.
Co budeme potřebovat
- 250 g bílých fazolí
- 2 menší mrkve
- 2 menší cibule
- 1 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- 1 kostka bujónu
- zakysaná smetana
- sekaná pažitka
Postup:
- Fazole v cedníku propláchneme, zalijeme je studenou vodou a necháme přes noc namočené.
- Druhý den je ve stejné vodě přivedeme k varu, přidáme očištěnou mrkev a nakrájené cibule a vše uvaříme doměkka.
- Uvařené fazole nesléváme, ale vyjmeme mrkve a trochu fazolí a zbytek rozmixujeme.
- Do rozmixované části pak zavaříme světlou jíšku usmaženou ze sádla a hladké mouky.
- Přidáme i bujón, vše osolíme a opepříme a polévku povaříme.
- Do hotové polévky vložíme nadrobno nakrájené mrkve, odložené fazole a sekanou pažitku.
- Zakysanou smetanu můžeme vmíchat do polévky nebo ji přidávat až do talířů při podávání.
Chtěli byste si zkrátit dobu vaření fazolí? Využijte tlakový hrnec.
Mrkněte na naši recenzi o tlakovýh hrncích. Třeba naleznete toho pravého pomocníka.