Jak již napovídá název, tato varianta polévky je plná koření a exotických ingrediencí. Ale nemusíte se bát, míru pálivosti volíte jen vy sami.
INGREDIENCE
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 2 hrnky mrkve nakrájené na čtvrtiny
- 1 střední cibule nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku
- 1 střední dýně hokkaido
- 2 lžičky chili
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 1 lžička uzené papriky
- 1/4 čajové lžičky kajenského pepře (nemusí být)
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- šťáva z 1 limetky
- 1 plechovka kokosového mléka
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
POSTUP:
- Troubu předehřejte na 180°C.
- Dýni rozkrojte a vydlabejte vnitřek.
- Položte řezem dolů na plech a přidejte mrkev a cibuli. Vše pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte cca 30 minut, poté přidejte česnek a pečte dalších 10 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
- Všechny pečené suroviny vložte do mixéru a přidejte koření, vývar a limetkovou šťávu. Rozmixujte do hladka.
- Přidejte kokosové mléko a zamíchejte.
- Pokud je polévka dostatečně teplá, můžete ihned podávat. V opačném případě přelijte do hrnce a prohřejte na mírném ohni.