Krémová polévka z pečených paprik

Krémová polévka z pečených paprik

Bohatá a chutěmi nabitá polévka ze sladkých upečených červených paprik, česneku a sušených rajčat, doplněná bazalkovým pestem a crème fraîche. Je úžasně hřejivá a jednoduchá na přípravu.

Ingredience

  • 6 červených paprik nebo kapií (cca 750 g)
  • 1 žlutá cibule
  • 5 sušených rajčat
  • 4 stroužky česneku, oloupané a celé
  • asi ½ polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 2,5 šálků zeleninového vývaru
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1-2 lžíce bazalkového pesta
  • crème fraîche na ozdobení

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Červenou papriku nakrájejte nahrubo a vložte do velkého pekáčku s oloupanými celými stroužky česneku.
  3. Pokapejte olivovým olejem, posypte solí a pepřem a poté pečte v troubě, dokud lehce nezhnědne (asi 40 minut).
  4. Cibuli nakrájejte nadrobno a ve velkém hrnci s trochou olivového oleje orestujte, dokud nebude průsvitná a měkká.
  5. Jakmile změkne, přidejte pečenou papriku a česnek, sušená rajčata a zeleninový vývar.
  6. Vařte 10 minut, poté vypněte plamen a ponorným mixérem rozmixujte do úplného hladka.
  7. Ochutnejte a případně opepřete.
  8. Přidejte malou trošičku čerstvě vymačkané citronové šťávy, promíchejte a podávejte s kapkou crème fraîche a domácím pestem.
  9. Servírujte s křupavým chlebem.
Papriková polévka s česnekem a sušenými rajčaty doplněná bazalkovým pestem, crème fraîche a lístky čerstvé bazalky, servírovaná v miskách, s vedle položenou paprikou a bazalkou.
www.insidetherustickitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.