Krémová polévka z řapíkatého celeru

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Polévka a řapíkatým celerem je jednoduchá, rychlá a chutná. Máte-li rádi husté krémové polévky, vyzkoušejte tento recept. Uvařte si ji třeba s videonávodem.

Ingredience:

  • 2 lžíce másla 
  • 2 lžíce nasekané cibule
  • ¼ lžičky soli
  • 2 hrnky nakrájeného řapíkatého celeru 
  • 2 lžíce hladké mouky 
  • 2 hrnky plnotučného mléka

Postup:

  • V hrnci si nechte rozpustit máslo, orestujte na něm cibuli, posypte solí a restujte do sklovata.
  • Přidejte celer a chvilku restujte, poté zasypte 2 lžícemi mouky a míchejte další 2 minuty. 
  • Pak přilijte ½ hrnku mléka a míchejte, dokud základ nezhoustne. 
  • Následně přidávejte zbytek mléka po ½ hrnku a pokračujte dalším vždy po zhoustnutí. 
  • Vařte asi 15 minut, dokud nebude celer měkký. 
  • Rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. 
  • Poté dochuťte bylinkami, ozdobte nakrájeným celerem nebo křupavými krutony. 
polévka z řapíkatého celeru
Zdroj: daninggoumet.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.