Polévka a řapíkatým celerem je jednoduchá, rychlá a chutná. Máte-li rádi husté krémové polévky, vyzkoušejte tento recept. Uvařte si ji třeba s videonávodem.
Ingredience:
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce nasekané cibule
- ¼ lžičky soli
- 2 hrnky nakrájeného řapíkatého celeru
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 hrnky plnotučného mléka
Postup:
- V hrnci si nechte rozpustit máslo, orestujte na něm cibuli, posypte solí a restujte do sklovata.
- Přidejte celer a chvilku restujte, poté zasypte 2 lžícemi mouky a míchejte další 2 minuty.
- Pak přilijte ½ hrnku mléka a míchejte, dokud základ nezhoustne.
- Následně přidávejte zbytek mléka po ½ hrnku a pokračujte dalším vždy po zhoustnutí.
- Vařte asi 15 minut, dokud nebude celer měkký.
- Rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
- Poté dochuťte bylinkami, ozdobte nakrájeným celerem nebo křupavými krutony.