Krémová pomazánka se slepičím masem

Krémová pomazánka se slepičím masem
Příprava: 10 minut Vaření: 120 minut Počet porcí: 1

Výživná pomazánka, která může být nejen chutnou večeří, ale také předkrmem či jednou z možností pro rodinnou oslavu či večírek.

Ingredience:

  • 1 menší slepice
  • 250 g smetanového sýra
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička worcestrové nebo sójové omáčky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Slepici uvařte v hrnci s osolenou vodou doměkka.
  2. Maso nechte vychladnout, poté ho zbavte kůže a pomocí vidličky z něj natrhejte po směru vláken jakési tenké proužky.
  3. Následně v misce smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, worcestrovou omáčku, sůl a pepř.
  4. Směs důkladně promíchejte a teprve poté do misky přidejte také kousky slepice.
  5. Opět promíchejte a dejte alespoň na hodinu odpočinout do ledničky.

Hutná pomazánka ze slepice chutná skvěle nejen na čerstvém pečivu, ale také na slaných krekrech.

Miska se slepičí pomazánkou a slanými krekry
zdroj: allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.