Výživná pomazánka, která může být nejen chutnou večeří, ale také předkrmem či jednou z možností pro rodinnou oslavu či večírek.
Ingredience:
- 1 menší slepice
- 250 g smetanového sýra
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 1 stroužek česneku
- 1 čajová lžička worcestrové nebo sójové omáčky
- sůl
- pepř
Postup:
- Slepici uvařte v hrnci s osolenou vodou doměkka.
- Maso nechte vychladnout, poté ho zbavte kůže a pomocí vidličky z něj natrhejte po směru vláken jakési tenké proužky.
- Následně v misce smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, worcestrovou omáčku, sůl a pepř.
- Směs důkladně promíchejte a teprve poté do misky přidejte také kousky slepice.
- Opět promíchejte a dejte alespoň na hodinu odpočinout do ledničky.
Hutná pomazánka ze slepice chutná skvěle nejen na čerstvém pečivu, ale také na slaných krekrech.