Je libo bohatě krémová pórková polévka? Stačí ji doplnit smetanovým sýrem.
INGREDIENCE:
- 3 velké póry
- 1 cibule
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 350 g mletého vepřového masa
- špetka mletého kmínu
- 1 stroužek česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 300 g sýru typu Lučina
- sůl
- pepř
- pažitka
POSTUP:
- Na oleji si nechte zatáhnout mleté maso, přidejte na kolečka nakrájený pór, cibuli, kmín, prolisovaný česnek a restujte 3-4 minuty.
- Osolte, opepřete, podlijte vývarem a vařte asi 20 minut.
- Přidejte sýr a pořádně rozmíchejte.
- Polévka by měla být krémovější, ale lze ji v případě potřeby naředit vývarem nebo vodou.
- Podávejte ozdobenou nasekanou pažitkou.