Krémová ředkvičková polévka

Krémová ředkvičková polévka
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Specifickou chuť této polévce dodávají nejen ředkvičky, ale rovněž zázvor, citronová šťáva, jogurt a rýže. Vyzkoušejte, uvidíte, že vám zachutná!

Ingredience:

  • 2 svazky ředkviček
  • 3 šalotky
  • 6 šálků kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku obyčejného jogurtu
  • 1/4 šálku dlouhozrnné rýže
  • 1 čajová lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 PL citronové šťávy
  • 3 PL másla
  • čerstvě nasekaná petrželka na ozdobu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou šalotku a restujte, dokud nezměkne.
  2. Přilijte kuřecí vývar, přidejte sůl, pepř, na čtvrtky nakrájené ředkvičky a rýži.
  3. Hrnec přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni přibližně 20 minut, dokud ředkvičky a rýže nezměknou.
  4. Směs přendejte do kuchyňského robota a zpracujte do hladka.
  5. Vraťte pyré zpět do hrnce a vmíchejte zázvor, citronovou šťávu a jogurt.
  6. Na závěr polévku ještě jednou zahřejte.

Tato ředkvičková polévka se nejčastěji servíruje s nasekanou pažitkou a čerstvým pečivem.

Ředkvičkový krém ozdobený petrželkou
zdroj: almanac.com

Tato ředkvičková polévka chutná znamenitě s čerstvými domácími bagetami!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.