Krémová růžičková kapusta zapečená se smetanou

Krémová růžičková kapusta zapečená se smetanou

Restovaná krémová růžičková kapusta a slanina pečená v sýrové česnekové omáčce přelité bublající mozzarellou a parmazánem! Tento recept si všichni oblíbí, i ti co říkají že kapustu nemají rádi!

Co budeme potřebovat

  • 300 g slaniny nakrájené na proužky
  • 2 lžíce másla
  • 1 kg růžičkové kapusty (nakrájejte na polovinu)
  • sůl
  • pepř
  • 5 stroužků česneku (nakrájeného nadrobno)
  • 400 ml husté smetany
  • 1 1/2 čajové lžičky kukuřičného škrobu smíchané s 1 lžící vody
  • 40 g strouhané mozzarelly
  • 40 g strouhaného parmazánu

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 °C.
  • Slaninu opečte ve velké pánvi vhodné do trouby do křupava.
  • Ve stejné pánvi rozpustíme máslo, přidáme růžičkovou kapustu a dochutíme solí a pepřem.
  • Vařte za občasného míchání asi 6 minut. Okraje by měly začít křupat a mírně připalovat.
  • Přidejte česnek a míchejte, dokud nebude voňavý.
  • Zalijte smetanou, snižte teplotu na minimum a nechte je vařit do měkka, další 3-4 minuty.
  • Pokud je smetana na váš vkus příliš řídká, přidejte kaši z kukuřičného škrobu a ihned ji promíchejte, dokud se nespojí.
  • Přidejte slaninu a vše dobře promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
  • Přidejte mozzarellu a parmazán a vložte do trouby.
  • Pečte, dokud sýr nebude bublat a kapusta nebude hotová podle vašich představ, asi 15 minut.
  • Před podáváním případně dochuťte trochou pepře. Posypat můžete i čerstvou nasekanou petrželkou, tymiánem nebo rozmarýnem
Dokonale vyvážená smetanová omáčka s kapustou a sýrem.
Zdroj: eatwell101.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.