Nejčastější úpravou vánoční rybí polévky je pravděpodobně bílá neboli krémová rybí polévka. Je krásně hutná a vydatná a skvěle vás zahřeje!
INGREDIENCE
- maso a odřezky z 1 kapra
- mrkev, petržel, kousek celeru
- cibule
- máslo
- bobkový list, nové koření
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- smetana na vaření
- 2 lžíce hladké mouky
POSTUP
- Maso a odřezky očistíme a dáme vařit spolu s polovinou nahrubo nakrájené zeleniny asi v 1,5 – 2 litrech vody, dle toho, jak silnou polévku chceme.
- Vaříme asi 20 minut.
- Druhou polovinu zeleniny nakrájíme na drobno a na másle osmahneme.
- Ke konci posypeme moukou.
- Z vývaru vytáhneme odřezky a ponecháme jen maso.
- Vývar i smaženou zeleninu spojíme a dále vaříme spolu s ostatním kořením dalších 20 minut.
- Přidáme smetanu.
- Osolíme a opepříme dle své chuti.
- Při servírování můžeme dozdobit pažitkou či petrželkou.