Krémová toskánská paštika z kuřecích jater s fíkovým džemem

Krémová toskánská paštika z kuřecích jater s fíkovým džemem

Krémově jemná chuť, kapary, italské víno a ančovičky dělají z této játrové paštiky naprostou delikatesu, kterou si zamilují i odpůrci jater!

Co budete potřebovat

  • 500 g kuřecích jater, zbavených šlach, hrubě nakrájených a okapaných na papírových utěrkách
  • 5 lžic másla
  • 1 střední cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 velký filet ančoviček
  • 1 lžíce scezených kaparů
  • 1/4 šálku vína Vin Santo
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání

K servírování:

  • 1 velká bageta nakrájená na 2 cm plátky
  • fíkový džem
  • lístky čerstvého tymiánu

Postup

  • V pánvi na středním plameni rozehřejte máslo, dokud nezačne prskat, poté přidejte játra a opékejte, dokud nepřestanou být růžová, asi 3 minuty.
  • Vyjměte játra na talíř.
  • Přidejte cibuli, česnek, tymián a rozmarýn na pánev a restujte za častého míchání, dokud cibule nezměkne a nezačne hnědnout, asi 5 minut.
  • Na pánev přidejte ančovičku, kapary, sůl a pepř.
  • Vraťte játra do pánve a přidejte Vin Santo.
  • Vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu, pak snítky bylinek vyhoďte.
  • Směs dejte do kuchyňského robotu nebo mixéru spolu se smetanou a zpracujte do hladka.
  • Ochutnejte a podle potřeby dochuťte.
  • Plátky bagety opečte z obou stran na grilu a poté je položte na talíř.
  • Paštiku bohatě rozetřete na každý plátek bagetky a poté přidejte trochu fíkového džemu.
  • Posypte tác čerstvými lístky tymiánu a servírujte!
Játrová paštika v misce, která je položena na tácu společně s namazanými plátky bagety.
www.italianfoodforever.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.