Věřte tomu nebo ne, na internetu nenajdete téměř žádné recepty na polévku s růžičkovou kapustou. Zkuste ten náš, neochutnáte lepší!
Co budeme potřebovat
- 680 g růžičkové kapusty
- olivový olej na pokapání
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 velké šalotky nebo 1 žlutá cibule (nakrájená)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 l zeleninového vývaru
- 150 g kešu oříšků (namočených)
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 125 ml suchého bílého vína
- 1 lžíce veganského másla
- 1 hrst špenátu
Postup
- Nastavte troubu na 180 stupňů.
- Omyjte a odřízněte stonky z kapustiček.
- Nakrájejte je na poloviny, nebo na čtvrtiny.
- Pokapejte je olivovým olejem a poté bohatě posypte solí a pepřem.
- Kapusty opékejte asi 20-30 minut, jen dokud nezměknou a trochu nechytnou barvu.
- Během pečení je na pánvi několikrát promíchejte.
- V pánvi na střední teplotu přidejte veganské máslo a nakrájenou šalotku.
- Vařte 3 minuty, dokud nezprůhlední.
- Přidejte česnek a vařte další 2 minuty.
- Nyní přidejte víno a snižte teplotu. Redukujte po dobu 5-7 minut.
- Přidejte namočené kešu, dijonskou hořčici, vývar, špenát a šalotku a opečenou růžičkovou kapustu do vysokovýkonného mixéru. Rozmixujte vše do hladka.
- Rozmixovanou polévku vraťte do hrnce. Podle chuti upravte sůl a pepř.
- Podávejte horkou.