Krémová veganská polévka s kapustou

Krémová veganská polévka s kapustou

Věřte tomu nebo ne, na internetu nenajdete téměř žádné recepty na polévku s růžičkovou kapustou. Zkuste ten náš, neochutnáte lepší!

Co budeme potřebovat

  • 680 g růžičkové kapusty
  • olivový olej na pokapání
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 velké šalotky nebo 1 žlutá cibule (nakrájená)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 150 g kešu oříšků (namočených)
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 125 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce veganského másla
  • 1 hrst špenátu

Postup

  • Nastavte troubu na 180 stupňů.
  • Omyjte a odřízněte stonky z kapustiček.
  • Nakrájejte je na poloviny, nebo na čtvrtiny.
  • Pokapejte je olivovým olejem a poté bohatě posypte solí a pepřem.
  • Kapusty opékejte asi 20-30 minut, jen dokud nezměknou a trochu nechytnou barvu.
  • Během pečení je na pánvi několikrát promíchejte.
  • V pánvi na střední teplotu přidejte veganské máslo a nakrájenou šalotku.
  • Vařte 3 minuty, dokud nezprůhlední.
  • Přidejte česnek a vařte další 2 minuty.
  • Nyní přidejte víno a snižte teplotu. Redukujte po dobu 5-7 minut.
  • Přidejte namočené kešu, dijonskou hořčici, vývar, špenát a šalotku a opečenou růžičkovou kapustu do vysokovýkonného mixéru. Rozmixujte vše do hladka.
  • Rozmixovanou polévku vraťte do hrnce. Podle chuti upravte sůl a pepř.
  • Podávejte horkou.
Lahodná krémová polévka bez živočišných přísad.
Zdroj: runningtothekitchen.com
Nikola Nováčková

Jsem sportovec tělem i duší a moc dobře vím, že kvalitní strava je základ. V kuchyni jsem jako doma a snažím se objevovat a vymýšlet nejrůznější nové recepty, které jdou ruku v ruce s mým zdravým životním stylem. Ráda tělu dodám komplexní živiny, které zlepší můj sportovní výkon, ale občas podlehnu i mému oblíbenému řízku s bramborovým salátem.

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.