Vydatná krémová polévka plná ovesných vloček a zeleniny je skvělá především v sychravých dnech.
Ingredience:
- 1/2 šálku ovesných vloček
- 1 šálek čerstvé nebo mražené kukuřice
- 1 šálek nakrájených zelených fazolek, čerstvých nebo mražených
- 1 šálek zeleninového vývaru
- 4 šálky nízkotučného mléka
- 1 cibule
- 1 řapíkatý celer
- 1 mrkev
- 1 PL másla
- 1 stroužek česneku
- 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 čajové lžičky soli
- čerstvě namletý černý pepř
Postup:
- V hrnci nebo na pánvi rozehřejte olej.
- Na oleji orestujte doměkka na kostičky nakrájenou cibuli, celer a mrkev.
- Přidejte máslo, prolisovaný česnek a ovesné vločky.
- Za stálého míchání vše asi minutu restujte.
- Přidejte vývar a míchejte, dokud se téměř nevstřebá.
- Vmíchejte kukuřici, zelené fazolky, mléko, tymián, sůl a pepř.
- Přiveďte k varu a nepřikryté vařte přibližně 5 minut.
- Odstavte z ohně, ochutnejte a případně přidejte koření.
- Před podáváním nechte 5 minut odstát a promíchejte, polévka bude dále houstnout.
Tato vločková polévka chutná skvěle jen tak nebo s domácím pečivem.
Recepty na vločkovou polévku se skvěle kombinují s čerstvým pečivem. Upečte si k ní křupavé domácí bagety!