Krémová vločková polévka se zeleninou

Krémová vločková polévka se zeleninou

Vydatná krémová polévka plná ovesných vloček a zeleniny je skvělá především v sychravých dnech.

Ingredience:

  • 1/2 šálku ovesných vloček
  • 1 šálek čerstvé nebo mražené kukuřice
  • 1 šálek nakrájených zelených fazolek, čerstvých nebo mražených
  • 1 šálek zeleninového vývaru
  • 4 šálky nízkotučného mléka
  • 1 cibule
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 mrkev
  • 1 PL másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • čerstvě namletý černý pepř

Postup:

  1. V hrnci nebo na pánvi rozehřejte olej.
  2. Na oleji orestujte doměkka na kostičky nakrájenou cibuli, celer a mrkev.
  3. Přidejte máslo, prolisovaný česnek a ovesné vločky.
  4. Za stálého míchání vše asi minutu restujte.
  5. Přidejte vývar a míchejte, dokud se téměř nevstřebá.
  6. Vmíchejte kukuřici, zelené fazolky, mléko, tymián, sůl a pepř.
  7. Přiveďte k varu a nepřikryté vařte přibližně 5 minut.
  8. Odstavte z ohně, ochutnejte a případně přidejte koření.
  9. Před podáváním nechte 5 minut odstát a promíchejte, polévka bude dále houstnout.

Tato vločková polévka chutná skvěle jen tak nebo s domácím pečivem.

Krém s ovesnými vločkami a zeleninou.
zdroj: oatseveryday.com

Recepty na vločkovou polévku se skvěle kombinují s čerstvým pečivem. Upečte si k ní křupavé domácí bagety!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.