Krémová žampionová polévka

Krémová žampionová polévka
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 6

Vůni hub a čerstvých bylinek se jen tak něco nevyrovná. Tato jemná polévka s žampiony vás postaví na nohy i v těch nejchladnějších dnech. Na talíři navíc vypadá skvostně!

Ingredience:

  • 600 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 3 stroužky česneku
  • snítka čerstvé petrželky
  • pár větviček čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • 1,5 litru kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 75 ml smetany na vaření
  • 6 plátků ciabatty
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Houby očistěte a nakrájejte na jemné plátky.
  • Cibuli, celer a česnek oloupejte a rovněž nakrájejte na jemné plátky.
  • Ve větším kastrolu rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli, celer česnek a nadrobno nakrájenou petržel s větvičkami tymiánu. Zakryjte pokličkou a na nízkém ohni duste doměkka. 
  • Z pokrájených žampionů oddělte malou hrst a dejte stranou, zbytek přihoďte k zelenině a promíchejte.
  • Poté přilijte vývar a přiveďte k varu. Vařte po dobu 15 minut.
  • Polévku dochuťte solí a pepřem. Jakmile bude vše měkké, odstavte hrnec z tepla a rozmixujte zeleninu s houbami tyčovým mixérem
  • Po rozmixování přilijte smetanu a vraťte hrnec zpět na ohřev, za stálého míchání chvíli povařte. 
  • Mezitím na olivovém oleji orestujte zbylé žampiony (stačí posolit a lehce opepřit) a poté lehce opečte i plátky ciabatty.
  • Polévku servírujte v miskách, posypte opečenými žampiony, čerstvou petrželkou a podávejte s opečenou ciabattou. 
Krémová polévka s žampiony
realfood.tesco.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.