Krémové brambory s čekankou

Krémové brambory s čekankou
Příprava: 25 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 3

Vyzkoušejte další variantu výborného tartiflette – tentokrát s čekankou. A že je o co stát!

Co budete potřebovat

  • 1 velký sýr Reblochon
  • 4 stonky čekanky
  • 1 pórek
  • 4 velké brambory
  • 200 g proužků uzené slaniny
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu
  • trocha suchého bílého vína
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • pepř
  • sůl
  • čerstvá pažitka (volitelně)

Postup

  • Středně velký hrnec naplňte vodou, přidejte špetku soli a přiveďte k varu.
  • Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.
  • Nakrájené brambory vařte pár minut ve vroucí vodě.
  • Nemusíte čekat, až se úplně uvaří.
  • Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka.
  • Z čekanky odstraňte vnější listy a nahrubo je nasekejte.
  • Na středně velké pánvi vhodné do trouby opečte proužky slaniny s několika snítkami čerstvého tymiánu.
  • Není třeba přidávat další olej nebo máslo.
  • Po několika minutách přidejte nakrájený pórek a pokračujte v restování po dobu 2-3 minut.
  • Na pánev nalijte trochu suchého bílého vína.
  • Vařte, dokud se bílé víno úplně neodpaří.
  • Vmíchejte smetanu ke šlehání a dochuťte pepřem a solí.
  • Vypněte oheň a vyjměte snítky tymiánu.
  • Vmíchejte čekanku a navrch rozdělte nakrájené brambory.
  • Reblochon nakrájejte na 4 stejné díly a každý rozkrojte podélně.
  • Nahoru naskládejte sýr.
  • Pečte tartiflette v troubě dozlatova za použití nejvyššího stupně grilu.
  • Pokud tartiflette přepečete, čekanka ztratí hodně vlhkosti.
  • Díky tomu bude tartiflette vlhký, takže při pečení neustále pokrm sledujte.
  • Ozdobte najemno nakrájenou čerstvou pažitkou.
  • Dobrou chuť!
Zapečené brambory s čekankou na pánvi s vedle položenými bramborami a čekankou.
www.ohmydish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.