Brambory s kuřecím masem, špenátem a čedarem

Brambory s kuřecím masem, špenátem a čedarem
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 3

Jednoduchá a levná verze francouzského tartiflette! Reblochon nahraďte čedarem, do pokrmu přidejte baby špenát a kuřecí maso a vše servírujte s úžasným salátkem s hořčicovou zálivkou. Nechte si chutnat!

Co budete potřebovat

  • 500 g brambor
  • 250 g kuřecích prsních mini řízků
  • 2 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron
  • hrst listů tymiánu
  • ½ lžičky uzené papriky
  • 1 kostka kuřecího bujónu
  • 100 g čedaru
  • 100 g baby špenátu
  • 115 ml smetany ke šlehání
  • 1 rajče
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • mořská sůl
  • ½ lžíce + 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vody
  • 250 ml vroucí vody
  • čerstvě mletý pepř

Postup

  • Brambory nakrájejte na ½ cm kolečka.
  • Vložte je do hrnce a zalijte studenou vodou.
  • Přidejte špetku soli.
  • Přiveďte k varu a vařte 8-12 minut, dokud brambory nezměknou.
  • Sceďte a odložte stranou.
  • Mezitím zahřejte pánev (vhodnou do trouby) na středním plameni.
  • Když se zahřeje, přidejte ½ lžíce oleje a mini řízky z kuřecích prsou.
  • Smažte 4 minuty z každé strany dozlatova.
  • Vyjměte z pánve a vyklopte na talíř.
  • Oloupejte a nakrájejte cibuli na tenké plátky.
  • Česnek oloupejte a nastrouhejte.
  • Citron oloupejte.
  • Když máte všechno kuře hotové a dané stranou, přidejte na pánev cibuli se 2 lžícemi vody a špetkou soli.
  • Vařte 8 minut do změknutí.
  • Přidejte česnek, lístky tymiánu a ½ lžičky papriky.
  • Vařte minutu.
  • Do pánve nalijte 250 ml vroucí vody.
  • Rozdrobte v ní kostku bujónu.
  • Promíchejte.
  • Přidejte citronovou kůru a opečené kuřecí maso.
  • Přiklopte pokličkou a vařte 5 minut.
  • Během vaření nastrouhejte najemno čedar.
  • Rozehřejte troubu a nastavte funkci gril.
  • Nalijte do pánve smetanu ke šlehání.
  • Přidejte polovinu nastrouhaného čedaru a koření.
  • Přidejte polovinu baby špenátu a dobře promíchejte, aby zvadl.
  • Pokud je vaše pánev vhodná do trouby, přidejte do ní brambory a vše smíchejte, aby se brambory obalily v omáčce a rovnoměrně je rozmístěte do pánve s kuřetem.
  • Pokud nemáte pánev vhodnou do trouby, přendejte vše do zapékací mísy a poté přidejte brambory.
  • Na pánev rozmístěte zbylý čedar a na něj dejte velké množství černého pepře.
  • Umístěte pánev nebo zapékací misku na horní rošt pod gril.
  • Grilujte 8-10 minut, dokud povrch nezezlátne a nebude bublat.
  • Zatímco se tartiflette zapéká, připravte si salát.
  • Odšťavněte citron do střední misky.
  • Přidejte lžíci hořčice a prošlehejte se 2 lžícemi olivového oleje.
  • Přidejte koření.
  • Rajčata nakrájejte na plátky a přidejte do mísy.
  • Přidejte zbývající baby špenát a promíchejte.
  • Vyjměte tartiflette z trouby.
  • Podávejte se salátem.
Zapečené brambory se sýrem a kuřecím masem na pánvi s vedle položenými lžícemi.
www.abelandcole.co.uk

Možná se vám budou hodit i naše recenze ocelových pánví. Jaké jsou jejich hlavní výhody a jak se s nimi pracuje? Pojďte si o tom přečíst!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.