Jednoduchá a levná verze francouzského tartiflette! Reblochon nahraďte čedarem, do pokrmu přidejte baby špenát a kuřecí maso a vše servírujte s úžasným salátkem s hořčicovou zálivkou. Nechte si chutnat!
Co budete potřebovat
- 500 g brambor
- 250 g kuřecích prsních mini řízků
- 2 červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 citron
- hrst listů tymiánu
- ½ lžičky uzené papriky
- 1 kostka kuřecího bujónu
- 100 g čedaru
- 100 g baby špenátu
- 115 ml smetany ke šlehání
- 1 rajče
- 1 lžíce dijonské hořčice
- mořská sůl
- ½ lžíce + 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vody
- 250 ml vroucí vody
- čerstvě mletý pepř
Postup
- Brambory nakrájejte na ½ cm kolečka.
- Vložte je do hrnce a zalijte studenou vodou.
- Přidejte špetku soli.
- Přiveďte k varu a vařte 8-12 minut, dokud brambory nezměknou.
- Sceďte a odložte stranou.
- Mezitím zahřejte pánev (vhodnou do trouby) na středním plameni.
- Když se zahřeje, přidejte ½ lžíce oleje a mini řízky z kuřecích prsou.
- Smažte 4 minuty z každé strany dozlatova.
- Vyjměte z pánve a vyklopte na talíř.
- Oloupejte a nakrájejte cibuli na tenké plátky.
- Česnek oloupejte a nastrouhejte.
- Citron oloupejte.
- Když máte všechno kuře hotové a dané stranou, přidejte na pánev cibuli se 2 lžícemi vody a špetkou soli.
- Vařte 8 minut do změknutí.
- Přidejte česnek, lístky tymiánu a ½ lžičky papriky.
- Vařte minutu.
- Do pánve nalijte 250 ml vroucí vody.
- Rozdrobte v ní kostku bujónu.
- Promíchejte.
- Přidejte citronovou kůru a opečené kuřecí maso.
- Přiklopte pokličkou a vařte 5 minut.
- Během vaření nastrouhejte najemno čedar.
- Rozehřejte troubu a nastavte funkci gril.
- Nalijte do pánve smetanu ke šlehání.
- Přidejte polovinu nastrouhaného čedaru a koření.
- Přidejte polovinu baby špenátu a dobře promíchejte, aby zvadl.
- Pokud je vaše pánev vhodná do trouby, přidejte do ní brambory a vše smíchejte, aby se brambory obalily v omáčce a rovnoměrně je rozmístěte do pánve s kuřetem.
- Pokud nemáte pánev vhodnou do trouby, přendejte vše do zapékací mísy a poté přidejte brambory.
- Na pánev rozmístěte zbylý čedar a na něj dejte velké množství černého pepře.
- Umístěte pánev nebo zapékací misku na horní rošt pod gril.
- Grilujte 8-10 minut, dokud povrch nezezlátne a nebude bublat.
- Zatímco se tartiflette zapéká, připravte si salát.
- Odšťavněte citron do střední misky.
- Přidejte lžíci hořčice a prošlehejte se 2 lžícemi olivového oleje.
- Přidejte koření.
- Rajčata nakrájejte na plátky a přidejte do mísy.
- Přidejte zbývající baby špenát a promíchejte.
- Vyjměte tartiflette z trouby.
- Podávejte se salátem.
Možná se vám budou hodit i naše recenze ocelových pánví. Jaké jsou jejich hlavní výhody a jak se s nimi pracuje? Pojďte si o tom přečíst!