Krémové italské dýňové rizoto

Krémové italské dýňové rizoto
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 3

Rizoto z dýně je jednoduchý a tradiční recept italské kuchyně. Je typické především pro severní regiony, kde se pěstuje jak rýže, tak i dýně typu Mantua. Ta je chutí podobná máslové dýni, kterou běžně seženete u nás.

Ingredience

  • 450 g máslové dýně
  • 1 cibule
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 400 g rýže Carnaroli nebo Arborio
  • 80 g másla
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Dýni oloupejte, odstraňte semínka a dužinu pokrájejte na kostky.
  • V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli a polovinu másla a opečte do zlatova.
  • Přidejte dýni, podlijte trochou vývaru, zakryjte a vařte 10 minut.
  • Když dýně absorbuje všechen vývar, přidejte rýži, zalijte zbylým vývarem a vařte 15 minut.
  • Dochuťte solí a pepřem, vypněte teplo, do rizota vmíchejte nastrouhaný parmezán a zbytek másla a můžete podávat.
Pokrm z vařené rýže a dýně v hlubokém talíři na stole
Zdroj: recipesfromitaly.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.