Krémové kari s květákem a cizrnou

Krémové kari s květákem a cizrnou
Příprava: 30 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Úžasně krémové cizrnovo-květákové kari z jednoho hrnce, které prostě musíte vyzkoušet! Je nabité chutí a navíc je velmi snadné na přípravu.

INGREDIENCE

  • 1 červená cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2,5 cm zázvoru
  • 1 polévková lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky garam masaly
  • 1/4 lžičky mleté ​​kurkumy
  • 1/4 lžičky chilli prášku
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 plechovka (400 g) konzervovaných sekaných rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 plechovka (400 ml) plnotučného kokosového mléka
  • 120 ml zeleninového vývaru
  • 1 střední květák (asi 4 šálky)
  • 1 plechovka (400 g cizrny), scezené

Volitelně na ozdobu:

  • veganská smetana
  • čerstvý koriandr

POSTUP

  • Ve velkém hrnci na středním plameni rozehřejte lžíci oleje.
  • Přidejte najemno nakrájenou cibuli a nechte pár minut opékat.
  • Poté přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor.
  • Restujte minutu, míchejte, aby se nic nepřipálilo.
  • Přidejte všechno koření – kari, kmín, garam masalu, kurkumu, chilli a sůl.
  • Restujte asi 30 sekund, dokud se koření nerozvoní.
  • Přidejte trochu více oleje, pokud je hrnec příliš suchý.
  • Přidejte nakrájená rajčata a rajčatový protlak.
  • Promíchejte a nechte pár minut vařit.
  • Rozmixujte do hladka (přendejte do mísy a použijte tyčový mixér nebo vložte do mixéru) a poté vraťte do hrnce.
  • Přidejte kokosové mléko, vývar a květák.
  • Květák nakrájejte na kousky o velikosti sousta – ne příliš velké, ani příliš malé.
  • Nechte 10-15 minut provařit a poté přidejte cizrnu na dalších 5 minut.
  • Květák by měl být měkký, ale stále trochu kousavý.
  • Pokud máte rádi květák opravdu měkký, vařte déle.
  • Ozdobte čerstvým koriandrem a kapkou veganské smetany nebo kokosového mléka!
Cizrnovo-květákové kari v pánvi, ozdobené koriandrem.
www.cupfulofkale.com

Vyzkoušejte i naše úžasné recepty ze sladkých brambor. Od hranolek až po koláč, vybere si každý!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.