Dokonale krémové a lahodné domácí máslo z kešu oříšků, na které potřebujete pouhé 2 ingredience! Zní to lákavě? Tak si ho s námi pojďte připravit. Stačí vám na to pouhých 5 minut!
Co budete potřebovat
- 450 g kešu ořechů
- 1 lžička kokosového oleje
- 1/4 lžičky mořské soli (volitelně)
- volitelně: 1 lžička mleté skořice, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 1 lžička kakaového prášku
Postup
- Předehřejte troubu na 175°C a vyložte plech pečicím papírem.
- Na plech rozprostřete kešu oříšky dejte péct do trouby na 7 minut.
- Vyjměte z trouby a nechte 5 minut vychladnout.
- Vložte kešu oříšky, kokosový olej a mořskou sůl (a jakékoli další přísady) do kuchyňského robotu a mixujte, dokud vám nevznikne hladká, hustá směs.
- To by mělo trvat 4 až 5 minut.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě nebo sklenici v lednici po dobu až jednoho měsíce.