Inspirujte se tímto luxusním receptem na krémové rizoto s kuřecím masem a žampiony. Jistě se po něm jen zapráší.
Ingredience
- 50g másla
- 4 hrnky kuřecího vývaru (nebo rozmíchejte vodu s bujónem)
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek rýže Arborio
- 100g baby špenátu
- 250g čerstvých žampionů, nakrájených na kousky
- 450g kuřecích prsních řízků, nakrájených na kostičky
- 3 nakrájené plátky slaniny
- 1/4 hrnku nastrouhaného parmezánu
Postup
- Na pánvi zahřejte máslo a orestujte česnek.
- Přidejte kuřecí maso se slaninou a restujte 2 minuty.
- Přidejte nakrájené žampiony a smažte další 3 minuty, aby pustily houbovou chuť.
- Přidejte rýži, zalijte kuřecím vývarem, vše promíchejte a vařte, dokud se tekutina nevstřebá a rýže nebude krémová. V případě potřeby přidejte více vývaru.
- V průběhu vaření přidejte špenát.
- Nakonec přidejte nastrouhaný sýr a vše promíchejte.
- Podávejte posypané parmezánem a listovým baby špenátem.
