Krémové kuřecí rizoto s houbami

Krémové kuřecí rizoto s houbami
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Inspirujte se tímto luxusním receptem na krémové rizoto s kuřecím masem a žampiony. Jistě se po něm jen zapráší.

Ingredience

  • 50g másla
  • 4 hrnky kuřecího vývaru (nebo rozmíchejte vodu s bujónem)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek rýže Arborio
  • 100g baby špenátu
  • 250g čerstvých žampionů, nakrájených na kousky
  • 450g kuřecích prsních řízků, nakrájených na kostičky
  • 3 nakrájené plátky slaniny
  • 1/4 hrnku nastrouhaného parmezánu

Postup

  • Na pánvi zahřejte máslo a orestujte česnek.
  • Přidejte kuřecí maso se slaninou a restujte 2 minuty.
  • Přidejte nakrájené žampiony a smažte další 3 minuty, aby pustily houbovou chuť.
  • Přidejte rýži, zalijte kuřecím vývarem, vše promíchejte a vařte, dokud se tekutina nevstřebá a rýže nebude krémová. V případě potřeby přidejte více vývaru.
  • V průběhu vaření přidejte špenát.
  • Nakonec přidejte nastrouhaný sýr a vše promíchejte.
  • Podávejte posypané parmezánem a listovým baby špenátem.
Houbové rizoto s kuřecím masem a posypané čerstvou bazalkou.
Zdroj: dontgobaconmyheart.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.