Jednoduchý a lahodný pokrm z jedné pánve, který se skvěle hodí k bramborové kaši, rýži nebo zelenině. Navíc na něj potřebujete pouze pár dostupných ingrediencí, takže nezruinuje vaši peněženku.
Co budete potřebovat
- 2 kuřecí prsa nakrájená na proužky
- 1 lžíce oleje
- ½ střední cibule nakrájená na kostičky
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 2 lžíce smetany na vaření
- 2 lžíce másla
- 3 lžičky čerstvého kopru
- sůl
- pepř
Postup
- Zahřejte nepřilnavou pánev na středním plameni.
- Přidejte olej a poté kuřecí maso.
- Restujte 2–3 minuty z každé strany nebo dokud maso není téměř propečené.
- Přidejte cibuli a restujte asi 4 minuty, dokud nezměkne.
- Maso vyndejte na talíř a do pánve přidejte vývar.
- Vařte asi 10 minut nebo dokud se nezredukuje na polovinu.
- Přidejte maso a smetanu a několik minut prohřívejte.
- Přidejte máslo a šlehejte, dokud se nerozpustí.
- Odstraňte z ohně, přidejte kopr, dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Pokud jste milovníci kopru, pak se nezapomeňte podívat i na naše recepty na koprovou omáčku v různých variantách!