Krémové kuřecí s čerstvým koprem

Krémové kuřecí s čerstvým koprem
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 2

Jednoduchý a lahodný pokrm z jedné pánve, který se skvěle hodí k bramborové kaši, rýži nebo zelenině. Navíc na něj potřebujete pouze pár dostupných ingrediencí, takže nezruinuje vaši peněženku.

Co budete potřebovat

  • 2 kuřecí prsa nakrájená na proužky
  • 1 lžíce oleje
  • ½ střední cibule nakrájená na kostičky
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 2 lžíce smetany na vaření
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžičky čerstvého kopru
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Zahřejte nepřilnavou pánev na středním plameni.
  • Přidejte olej a poté kuřecí maso.
  • Restujte 2–3 minuty z každé strany nebo dokud maso není téměř propečené.
  • Přidejte cibuli a restujte asi 4 minuty, dokud nezměkne.
  • Maso vyndejte na talíř a do pánve přidejte vývar.
  • Vařte asi 10 minut nebo dokud se nezredukuje na polovinu.
  • Přidejte maso a smetanu a několik minut prohřívejte.
  • Přidejte máslo a šlehejte, dokud se nerozpustí.
  • Odstraňte z ohně, přidejte kopr, dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Kuřecí kousky s bramborovou kaší a mrkví na talíři.
www.pipercooks.com

Pokud jste milovníci kopru, pak se nezapomeňte podívat i na naše recepty na koprovou omáčku v různých variantách!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.