Losos, lasagne a špenát jsou opravdu výborná kombinace, když přijde na delikátní italský pokrm. Tento recept je plný čerstvého špenátu a ochucený muškátovým oříškem a citronovou šťávou. Zkuste je, neodoláte!
Co budeme potřebovat
- 1 lžíce olivového oleje
- 600 g filetů z lososa zbavených kůže a kostí
- 200 g špenátu
- 300 g creme fraiche (čerstvého sýra)
- šťávu z poloviny citronu
- špetku lžičky muškátového oříšku
- 1 lžička soli
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- Plátky lasagní
- 200 g strouhané mozarelly
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Na pánvi rozehřejte olej. Lososa s kůží nakrájejte na menší kousky a opékejte 1 – 2 minuty na pánvi.
- Přidejte špenát a opékejte další 1 minutu.
- V misce smícháme čerstvý sýr, šťávu z poloviny citronu, muškátový oříšek a dochutíme solí a pepřem.
- Přidejte směs čerstvého sýra na dno zapékací misky na lasagne.
- Přidejte vrstvu plátků lasagní, na ně rozprostřete veškerou směs lososa a špenátu.
- Přidejte další vrstvu plátů lasagní a potřete zbytkem sýrové směsi.
- Posypte strouhaným sýrem.
- Pečte v troubě 35 – 40 minut, dokud nejsou pláty lasagní upečené.
- Zbytek citrone nakrájejte na měsíčky a přidejte ho na lasagne.
Vyhrává u vás stále stará dobrá klasika? Vyberte si jeden z těchto receptů na klasické italské lasagne a pochutnejte si!