Krémové lasagne se špenátem a lososem

Krémové lasagne se špenátem a lososem

Losos, lasagne a špenát jsou opravdu výborná kombinace, když přijde na delikátní italský pokrm. Tento recept je plný čerstvého špenátu a ochucený muškátovým oříškem a citronovou šťávou. Zkuste je, neodoláte!

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 600 g filetů z lososa zbavených kůže a kostí
  • 200 g špenátu
  • 300 g creme fraiche (čerstvého sýra)
  • šťávu z poloviny citronu
  • špetku lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • Plátky lasagní
  • 200 g strouhané mozarelly

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Na pánvi rozehřejte olej. Lososa s kůží nakrájejte na menší kousky a opékejte 1 – 2 minuty na pánvi.
  • Přidejte špenát a opékejte další 1 minutu.
  • V misce smícháme čerstvý sýr, šťávu z poloviny citronu, muškátový oříšek a dochutíme solí a pepřem.
  • Přidejte směs čerstvého sýra na dno zapékací misky na lasagne.
  • Přidejte vrstvu plátků lasagní, na ně rozprostřete veškerou směs lososa a špenátu.
  • Přidejte další vrstvu plátů lasagní a potřete zbytkem sýrové směsi.
  • Posypte strouhaným sýrem.
  • Pečte v troubě 35 – 40 minut, dokud nejsou pláty lasagní upečené.
  • Zbytek citrone nakrájejte na měsíčky a přidejte ho na lasagne.
Lahodné, čerstvě upečené lasagne s lososem a bílou omáčkou.
Zdroj: auxdelicesdupalais.net

Vyhrává u vás stále stará dobrá klasika? Vyberte si jeden z těchto receptů na klasické italské lasagne a pochutnejte si!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.