Kombinace čekanky a sýra gorgonzola se v italské kuchyni hojně využívá. Pokud chcete, můžete vynechat krok, ve kterém rozpouštíte sýr gorgonzola, a můžete ho vložit přímo do rýže ještě na ohni.
Ingredience
- 350 g rýže
- 250 g červené čekanky
- 120 g gorgonzoly
- 200 ml červeného vína
- 20 g másla
- 15 g cukru
- 2 PL mléka
- sůl
Postup
- Omytou čekanku nakrájejte na proužky.
- V dostatečně velkém hrnci rozehřejte máslo a rozpusťte cukr.
- Čekanku poduste a když změkne, podlijte ji polovinou množství vína a osolte.
- Několik polévkových lžic uvařené čekanky nechte stranou a zbytek rozmixujte ponorným mixérem rozmixujeme na pyré.
- Na stejné pánvi opražte rýži a poté ji zalijte zbylým vínem.
- Následně rýži zalijte zeleninovým vývarem, který přilévejte horký a po malých dávkách.
- Postupně přidávejte též pyré z čekanky.
- Když je rýže téměř uvařená, přidejte též čekanku, kterou jste si nechali stranou, a dovařte ji.
- Mezitím v ve vodní lázni rozpusťte sýr gorgonzola spolu s mlékem.
- Rozpuštěnou gorgonzolu přidejte do pánve k rýži a opatrně promíchejte.