Krémové rizoto z čekanky a gorgonzoly

Krémové rizoto z čekanky a gorgonzoly
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Kombinace čekanky a sýra gorgonzola se v italské kuchyni hojně využívá. Pokud chcete, můžete vynechat krok, ve kterém rozpouštíte sýr gorgonzola, a můžete ho vložit přímo do rýže ještě na ohni.

Ingredience

  • 350 g rýže
  • 250 g červené čekanky
  • 120 g gorgonzoly
  • 200 ml červeného vína
  • 20 g másla
  • 15 g cukru
  • 2 PL mléka
  • sůl

Postup

  • Omytou čekanku nakrájejte na proužky.
  • V dostatečně velkém hrnci rozehřejte máslo a rozpusťte cukr.
  • Čekanku poduste a když změkne, podlijte ji polovinou množství vína a osolte.
  • Několik polévkových lžic uvařené čekanky nechte stranou a zbytek rozmixujte ponorným mixérem rozmixujeme na pyré.
  • Na stejné pánvi opražte rýži a poté ji zalijte zbylým vínem.
  • Následně rýži zalijte zeleninovým vývarem, který přilévejte horký a po malých dávkách.
  • Postupně přidávejte též pyré z čekanky.
  • Když je rýže téměř uvařená, přidejte též čekanku, kterou jste si nechali stranou, a dovařte ji.
  • Mezitím v ve vodní lázni rozpusťte sýr gorgonzola spolu s mlékem.
  • Rozpuštěnou gorgonzolu přidejte do pánve k rýži a opatrně promíchejte.
Miska s rizotem připraveným z čekanky a gorgonzoly.
zdroj: primochef.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.