Krémové špagety s mletým masem a žampiony

Krémové špagety s mletým masem a žampiony

Tradiční recept na špagety carbonara tak trochu jinak. Vyzkoušejte tento lahodný italský pokrm s kvalitním mletým hovězím masem, žampiony a tradiční vaječno sýrovou omáčkou, která je pro tradiční receptu tak typická! Slibujeme, že nebudete litovat ani jednoho sousta!

Co budeme potřebovat

  1. 350 g špaget
  2. 4 plátky slaniny
  3. 250 g mletého hovězího masa
  4. 250 g žampionů
  5. 150 g cibule (nakrájené najemno)
  6. 4 stroužky česneku
  7. Lžička soli
  8. Lžička pepře
  9. 250 ml smetany
  10. 3 vejce
  11. 250 g parmazánu
  12. 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup

  1. Ve velkém hrnci si ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu těstoviny
  2. Špagety propláchneme studenou vodou a vrátíme je zpět do hrnce
  3. Mezitím si na pánvi na střední teplotu opečeme slaninu, dokud nebude křupavá
  4. Slaninu poté sundáme z pánve, položíme na papírovou kuchyňskou utěrku a necháme jí okapat
  5.  Na stejné pánvi si za častého míchání 5 až 7 minut na střední teplotě osmažíme hovězí maso, houby, cibuli, česnek, sůl a pepř, dokud není hovězí maso důkladně propečené
  6.  Uvařené špagety v hrnci zalijeme smetanou a začneme je na střední teplotu vařit
  7. Do směsi na špagety přidáme hovězí směs, slaninu a vejce
  8. Za stálého míchání vaříme 2 až 3 minuty, dokud nejsou špagety dobře obalené
  9. Teplotu snížíme, vmícháme sýr a ozdobíme petrželí

Mleté maso je výborné i do dalších pokrmů. Které když se připraví podle našeho postupu, tak tyto recepty s mletým masem a rajčatovou omáčkou nemají chybu. Maso bude tak šťavnaté a měkké, že tomu nebudete ani věřit!

Krémové italské špagety s mletým vepřovým nebo hovězím masem a houbami.
Zdroj: tornadoughalli.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.