Tradiční recept na špagety carbonara tak trochu jinak. Vyzkoušejte tento lahodný italský pokrm s kvalitním mletým hovězím masem, žampiony a tradiční vaječno sýrovou omáčkou, která je pro tradiční receptu tak typická! Slibujeme, že nebudete litovat ani jednoho sousta!
Co budeme potřebovat
- 350 g špaget
- 4 plátky slaniny
- 250 g mletého hovězího masa
- 250 g žampionů
- 150 g cibule (nakrájené najemno)
- 4 stroužky česneku
- Lžička soli
- Lžička pepře
- 250 ml smetany
- 3 vejce
- 250 g parmazánu
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Ve velkém hrnci si ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu těstoviny
- Špagety propláchneme studenou vodou a vrátíme je zpět do hrnce
- Mezitím si na pánvi na střední teplotu opečeme slaninu, dokud nebude křupavá
- Slaninu poté sundáme z pánve, položíme na papírovou kuchyňskou utěrku a necháme jí okapat
- Na stejné pánvi si za častého míchání 5 až 7 minut na střední teplotě osmažíme hovězí maso, houby, cibuli, česnek, sůl a pepř, dokud není hovězí maso důkladně propečené
- Uvařené špagety v hrnci zalijeme smetanou a začneme je na střední teplotu vařit
- Do směsi na špagety přidáme hovězí směs, slaninu a vejce
- Za stálého míchání vaříme 2 až 3 minuty, dokud nejsou špagety dobře obalené
- Teplotu snížíme, vmícháme sýr a ozdobíme petrželí
Mleté maso je výborné i do dalších pokrmů. Které když se připraví podle našeho postupu, tak tyto recepty s mletým masem a rajčatovou omáčkou nemají chybu. Maso bude tak šťavnaté a měkké, že tomu nebudete ani věřit!