Krémové špenátové gnocchi s kuřecím masem

Krémové špenátové gnocchi s kuřecím masem

Tyto smetanové kuřecí noky se špenátem jsou ideálním jídlem pro rodinnou večeři, protože je připravena za méně než 20 minut.

Co budeme potřebovat

  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku (mleté)
  • 1/2 lžičky italského koření
  • 2 lžíce mouky
  • 235 ml kuřecího vývaru
  • 180 ml husté smetany
  • 280 g vařeného kuřecího masa
  • 200 g strouhaného parmazánu
  • 450 g noků
  • 30 g čerstvého špenátu
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Do velké pánve přidejte máslo, olivový olej a nasekaný česnek a vařte na mírném ohni 3–4 minuty, dokud česnek nezměkne, ale nezbarví se.
  • Přidejte italské koření a mouku, dobře promíchejte.
  • Pomalu přilévejte kuřecí vývar a šlehejte, aby se ingredience spojily v hladkou směs.
  • Vařte 5-7 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  • Po uvaření přidejte nakrájené kuřecí maso, smetanu a nastrouhaný parmazán. Směs necháme na mírnou teplotu provařit.
  • Mezitím přiveďte k varu velký hrnec s vodou.
  • Jakmile se vaří, přidejte sůl, poté noky. Vařte, dokud noky nevyplavou na povrch.
  • Scezené noky přidáme do omáčky, dochutíme solí a pepřem.
  • Nakonec vmícháme špenát a necháme v horké omáčce zavadnout.
  • Podávejte s extra parmazánem a černým pepřem posypaným přes gnocchi.

Abyste si mohli užít delikátní chuť tohoto pokrmu je potřeba mít kvalitní kuchyňské vybavení. V tomto případě je to spolehlivá ocelová pánev, která vám bude po ruce při každém takovém vaření! Koukněte sami na naší recenzi a přesvědčte se, že lepších pánví není!

Miska plná měkkých domácích noků s kuřecím amsem a špenátem.
Zdroj: sprinklesandsprouts.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.