Tyto smetanové kuřecí noky se špenátem jsou ideálním jídlem pro rodinnou večeři, protože je připravena za méně než 20 minut.
Co budeme potřebovat
- 4 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku (mleté)
- 1/2 lžičky italského koření
- 2 lžíce mouky
- 235 ml kuřecího vývaru
- 180 ml husté smetany
- 280 g vařeného kuřecího masa
- 200 g strouhaného parmazánu
- 450 g noků
- 30 g čerstvého špenátu
- sůl
- pepř
Postup
- Do velké pánve přidejte máslo, olivový olej a nasekaný česnek a vařte na mírném ohni 3–4 minuty, dokud česnek nezměkne, ale nezbarví se.
- Přidejte italské koření a mouku, dobře promíchejte.
- Pomalu přilévejte kuřecí vývar a šlehejte, aby se ingredience spojily v hladkou směs.
- Vařte 5-7 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Po uvaření přidejte nakrájené kuřecí maso, smetanu a nastrouhaný parmazán. Směs necháme na mírnou teplotu provařit.
- Mezitím přiveďte k varu velký hrnec s vodou.
- Jakmile se vaří, přidejte sůl, poté noky. Vařte, dokud noky nevyplavou na povrch.
- Scezené noky přidáme do omáčky, dochutíme solí a pepřem.
- Nakonec vmícháme špenát a necháme v horké omáčce zavadnout.
- Podávejte s extra parmazánem a černým pepřem posypaným přes gnocchi.
Abyste si mohli užít delikátní chuť tohoto pokrmu je potřeba mít kvalitní kuchyňské vybavení. V tomto případě je to spolehlivá ocelová pánev, která vám bude po ruce při každém takovém vaření! Koukněte sami na naší recenzi a přesvědčte se, že lepších pánví není!