Krémové těstoviny s krevetami s chutí česneku a citronu jsou snadné a přitom tak vynikající. Vyzkoušejte je i vy!
Ingredience
- 500 g těstovin tagliatelle
- 3 lžíce másla
- 500 g vyloupaných krevet
- 4 drcené stroužky česneku
- 250 ml smetany
- 2-3 lžíce čerstvé citronové šťávychrst čerstvé petrželky, jemně nasekané
- sůl
- pepř
Postup
- Uvařte těstoviny ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.
- Sceďte a nechte si 1 šálek vody z těstovin stranou.
- Mezitím na velké pánvi rozpusťte 2 lžíce másla a postupně orestujte krevety, dokud nebudou zlatohnědé a neprůhledné.
- Krevety podle chuti dochuťte.
- Vyjměte z pánve a odložte stranou.
- Přidejte zbývající máslo a česnek a restujte několik sekund, dokud nebude česnek voňavý, potom nalijte smetanu, citronovou šťávu (začněte 2 lžícemi a podle potřeby přidávejte další), petrželku a dochuťte.
- Nechte dusit na mírném plameni.
- Vraťte krevety zpět do pánve a dochuťte.
- Přidejte těstoviny a trochu vody z vaření a promíchejte, aby byly tagliatelle zcela pokryty omáčkou.