Krémové tagliatelle s krevetami

Krémové tagliatelle s krevetami
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Krémové těstoviny s krevetami s chutí česneku a citronu jsou snadné a přitom tak vynikající. Vyzkoušejte je i vy!

Ingredience

  • 500 g těstovin tagliatelle
  • 3 lžíce másla
  • 500 g vyloupaných krevet
  • 4 drcené stroužky česneku
  • 250 ml smetany
  • 2-3 lžíce čerstvé citronové šťávychrst čerstvé petrželky, jemně nasekané
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Uvařte těstoviny ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.
  2. Sceďte a nechte si 1 šálek vody z těstovin stranou.
  3. Mezitím na velké pánvi rozpusťte 2 lžíce másla a postupně orestujte krevety, dokud nebudou zlatohnědé a neprůhledné.
  4. Krevety podle chuti dochuťte.
  5. Vyjměte z pánve a odložte stranou.
  6. Přidejte zbývající máslo a česnek a restujte několik sekund, dokud nebude česnek voňavý, potom nalijte smetanu, citronovou šťávu (začněte 2 lžícemi a podle potřeby přidávejte další), petrželku a dochuťte.
  7. Nechte dusit na mírném plameni.
  8. Vraťte krevety zpět do pánve a dochuťte.
  9. Přidejte těstoviny a trochu vody z vaření a promíchejte, aby byly tagliatelle zcela pokryty omáčkou.
Tagliatelle s krevetami na talíři s vidličkou.
www.simply-delicious-food.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.