Krémové toskánské noky s lososem

Krémové toskánské noky s lososem

Tyto gnocchi s lososem a baby špenátem ve smetanové omáčce ze sušených rajčat jsou luxusní pochoutkou, kterou si připravíte za pouhých 10 minut!

Ingredience

  • 350 g gnocchi
  • 30 g sušených rajčat
  • 100 g crème fraîche
  • 120 g baby špenátu
  • 2 x 110 g filety lososa bez kůže
  • 5 g bazalky
  • 1 stroužek česneku

Postup

  1. Rozehřejte velkou pánev se širokým dnem (nejlépe nepřilnavou) s olivovým olejem na středně vysokém plameni.
  2. Jakmile je olej rozpálený, přidejte gnocchi a vařte 6–8 minut.
  3. Nemíchejte je příliš často, předejdete tak jejich poničení.
  4. Mezitím rozehřejte samostatnou velkou pánev se širokým dnem (nejlépe nepřilnavou) s kapkou olivového oleje na středně vysokém plameni.
  5. Po zahřátí přidejte filety lososa (kůží dolů), ochuťte špetkou soli a pepře a opékejte 5–6 minut, jednou v polovině restování otočte.
  6. Česnek oloupejte a nasekejte nahrubo.
  7. Sušená rajčata nakrájejte nahrubo.
  8. Přidejte nakrájený česnek a nakrájená sušená rajčata do pánve s kouskem másla a vařte 1 minutu, dokud nebude vše voňavé a všechno máslo se nerozpustí.
  9. Poté snižte teplotu na střední a přidejte crème fraîche se 2 lžícemi studené vody a špetkou soli a pepře.
  10. Vařte další 2-3 minuty, nebo dokud není losos propečený.
  11. Špenát omyjte a poté osušte kuchyňskou utěrkou.
  12. K gnocchi přidejte do pánve omytý špenát a vařte 1–2 minuty, dokud nezačne vadnout.
  13. Špenátové gnocchi přelijte krémovou omáčkou, ozdobte lístky bazalky a posypte trochou drceného černého pepře.
  14. Užijte si to!
Noky s lososem a baby špenátem ve smetanové omáčce ze sušených rajčat servíroné na talíři s vedle položenou vidličkou.
www.gousto.co.uk

Vyzkoušejte i naše nejlepší lososové recepty na 7 způsobů. Jsou rychlé, zdravé a výživné!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.