Tyto gnocchi s lososem a baby špenátem ve smetanové omáčce ze sušených rajčat jsou luxusní pochoutkou, kterou si připravíte za pouhých 10 minut!
Ingredience
- 350 g gnocchi
- 30 g sušených rajčat
- 100 g crème fraîche
- 120 g baby špenátu
- 2 x 110 g filety lososa bez kůže
- 5 g bazalky
- 1 stroužek česneku
Postup
- Rozehřejte velkou pánev se širokým dnem (nejlépe nepřilnavou) s olivovým olejem na středně vysokém plameni.
- Jakmile je olej rozpálený, přidejte gnocchi a vařte 6–8 minut.
- Nemíchejte je příliš často, předejdete tak jejich poničení.
- Mezitím rozehřejte samostatnou velkou pánev se širokým dnem (nejlépe nepřilnavou) s kapkou olivového oleje na středně vysokém plameni.
- Po zahřátí přidejte filety lososa (kůží dolů), ochuťte špetkou soli a pepře a opékejte 5–6 minut, jednou v polovině restování otočte.
- Česnek oloupejte a nasekejte nahrubo.
- Sušená rajčata nakrájejte nahrubo.
- Přidejte nakrájený česnek a nakrájená sušená rajčata do pánve s kouskem másla a vařte 1 minutu, dokud nebude vše voňavé a všechno máslo se nerozpustí.
- Poté snižte teplotu na střední a přidejte crème fraîche se 2 lžícemi studené vody a špetkou soli a pepře.
- Vařte další 2-3 minuty, nebo dokud není losos propečený.
- Špenát omyjte a poté osušte kuchyňskou utěrkou.
- K gnocchi přidejte do pánve omytý špenát a vařte 1–2 minuty, dokud nezačne vadnout.
- Špenátové gnocchi přelijte krémovou omáčkou, ozdobte lístky bazalky a posypte trochou drceného černého pepře.
- Užijte si to!
Vyzkoušejte i naše nejlepší lososové recepty na 7 způsobů. Jsou rychlé, zdravé a výživné!