Zapékané brambory s masem, mrkví a špenátem

Zapékané brambory s masem, mrkví a špenátem
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 3

Gratinované brambory s mrkví, kuřecím masem, špenátem a sýrem v tomto chladném období oceníte. Jedná se o sytý pokrm, který vás zahřeje a zároveň uspokojí vaše chuťové buňky.

Co budete potřebovat

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule, oloupaná a nakrájená
  • 2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
  • 3 střední mrkve, oloupané a nakrájené na malé kousky
  • 4 lžíce bílého vína
  • 215 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 100 g zralého čedaru, nastrouhaného
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • špetka sušeného tymiánu
  • 375 g vařeného kuřecího masa, nakrájeného
  • 100 g listů baby špenátu
  • 350 g baby brambor, nakrájených na tenké plátky (není třeba loupat)
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • čerstvý tymián na ozdobu

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olej.
  • Přidejte cibuli, česnek a mrkev a opékejte na středním plameni za pravidelného míchání, dokud cibule nezměkne.
  • Přilijte víno, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty.
  • Přidejte smetanu a hořčici a promíchejte.
  • Zahřívejte téměř k varu, poté vmíchejte oba sýry spolu se špetkou soli, pepře a sušeného tymiánu.
  • Přidejte vařené maso a špenát a prohřívejte, dokud špenát nezvadne.
  • Směs nandejte do velké zapékací mísy a na ni navrstvěte brambory, začněte zvenčí směrem dovnitř.
  • Po zakrytí plátky brambor vše potřete rozpuštěným máslem a posypte špetkou soli a pepře.
  • Vložte do trouby a pečte 30-40 minut, dokud brambory nezměknou a nezezlátnou.
  • Před podáváním posypte čerstvým tymiánem.
Gratinované brambory s mrkví, kuřecím masem, špenátem a sýrem v zapékací míse.
www.kitchensanctuary.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.