Krémový dip se sušenými rajčaty a fazolemi

Krémový dip se sušenými rajčaty a fazolemi
Příprava: 15 minut Počet porcí: 1

Tento italský dip obsahuje krémové fazole cannellini, sušená rajčata, smetanový sýr, citronovou šťávu, spoustu česneku a čerstvé bazalky a trochu chilli. Je skvěle chuťově vyvážený a má úžasnou konzistenci. Fantazie!

Ingredience

  • 430 g fazolí cannellini
  • šťáva z 1 citronu
  • 110 g krémového sýru, změkčeného na pokojovou teplotu
  • 1/3 šálku čerstvé bazalky a další na ozdobu
  • 3 stroužky česneku, nasekané nahrubo
  • 230 g sušených rajčat, balených v oleji
  • červené chilli dle chuti
  • sůl podle chuti
  • černý pepř podle chuti

Postup                                       

  1. V misce kuchyňského robotu smíchejte fazole cannellini, citronovou šťávu, smetanový sýr, bazalku, česnek a polovinu sušených rajčat.
  2. Zpracujte do hladka a podle potřeby přidejte olej ze sušených rajčat, dokud nebude dip hladký.
  3. Ochutnejte a dochuťte drceným chilli, solí a černým pepřem.
  4. Pokud chcete, přidejte do dipu další sušená rajčata.
  5. Přendejte dip do mělké servírovací misky, nakrájejte zbývající sušená rajčata a poklaďte jimi dip.
  6. Ozdobte lístky bazalky a podávejte.
Krémová rajčatová pomazánka s fazolemi ozdobená sušenými rajčaty a bazalkou v misce.
www.hostthetoast.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.