Tento dekadentní dezert se skládá ze sušenkovo-máslové směsi, lahodného krému a čerstvých jahod. Je úžasně jednoduchý a skvělý třeba na první rande!
Co budete potřebovat
- 200 g Bebe sušenek
- 110 g smetanového sýru Philadelphia, pokojové teploty nebo změkčeného
- 1/2 šálku smetany ke šlehání, pokojové teploty
- kůra z půlky citronu
- 1/4 lžičky vanilky
- 1 lžička cukru (možná i trochu více, záleží na chuti)
- 2 lžičky rozpuštěného másla
- čerstvé jahody
Postup
- Smetanu ke šlehání šlehejte, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
- Dejte stranou.
- Přidejte měkký smetanový sýr do samostatné misky s cukrem, citronovou kůrou a vanilkou.
- Dobře promíchejte a poté vmíchejte smetanu ke šlehání.
- Ochutnejte a případně dle potřeby přidejte více cukru.
- Rozdrťte sušenky v uzavíratelném sáčku.
- Rozpusťte trochu másla.
- Smíchejte sušenky spolu s máslem, abyste vytvořili pískovou směs.
- Nakrájejte jahody.
- Do malých sklenic nandejte sušenkovo-máslovou směs, na ni smetanovou směs a to završte čerstvými jahodami.
- Pokud chcete, můžete tvořit i více vrstev, je to na vás.
- Užijte si to!
Cheesecake se skvěle hodí třeba k odpolední kávičce. Přemýšlíte, jaký kávovar by pasoval do vaší domácnosti? Přečtěte si naše recenze nejlepších kávovarů Tchibo!