Krémový sos na pizzu

Krémový sos na pizzu
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Tahle česneková omáčka je ideální nejen pro typický italský pokrm, může se totiž klidně použít na těstoviny, ke kuřecímu masu jako dip, ale i jako přeliv na klobásy.

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/4 lžičky provensálského koření
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1,5 hrnku zakysané smetany
  • 1 – 2 lžíce strouhaného parmazánu

Postup:

  • V malém hrnci zahřejeme olivový olej a přidáme oloupaný prolisovaný česnek.
  • Necháme 2 minuty smažit za stálého míchání.
  • Jakmile česnek zhnědne, přidáme italské koření, sůl, pepř a promícháme.
  • Posypeme moukou a rychlé mícháme, až vznikne hustá pasta.
  • Necháme povařit další 2 minuty.
  • Vmícháme zakysanou smetanu a šleháme.
  • Přisypeme parmazán, promícháme, snížíme teplotu a vaříme 5 – 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  • Tuto omáčku je možné servírovat teplou, ale i za studena.
  • Pokud ji uložíme do vzduchotěsné nádoby a uložíme do chladničky, vydrží nám omáčka klidně 5 – 7 dnů.
Omáčka z česneku s italským kořením.
Zdroj: https://www.awayfromthebox.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.