Křenová omáčka s feferonkou

Křenová omáčka s feferonkou

Tato lahodná rajčatová omáčka s ostrým křenem a pikantními feferonkami skvěle uspokojí i opravdové fajnšmejkry. Servírujte ideálně s masem či zeleninou.

Ingredience

  • 2 kg rajčat
  • 40 dkg nastrouhaného křenu
  • 4 cibule
  • 4 feferonky
  • 40 dkg moučkového cukru
  • 2 lžíce mleté skořice
  • 2 lžičky mletých hřebíčků
  • hrnek octa
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Křen nastrouháme, rajčata a cibuli pokrájíme, osolíme, promícháme a necháme přes noc v míse proležet.
  2. Potom přidáme ostatní přísady a na mírném ohni dusíme do vyvaření vody a zhoustnutí.
  3. Ještě horké vlijeme do menších skleniček, zavíčkujeme, obrátíme a necháme vychladnout.
  4. Můžeme taky krátce sterilizovat a to asi 15 minut při 80°C.
Rajčatová zavařenina s křenem ve sklenici se lžící s vedle položenými rajčaty.
www.fabfood4all.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.