Tato lahodná rajčatová omáčka s ostrým křenem a pikantními feferonkami skvěle uspokojí i opravdové fajnšmejkry. Servírujte ideálně s masem či zeleninou.
Ingredience
- 2 kg rajčat
- 40 dkg nastrouhaného křenu
- 4 cibule
- 4 feferonky
- 40 dkg moučkového cukru
- 2 lžíce mleté skořice
- 2 lžičky mletých hřebíčků
- hrnek octa
- sůl podle chuti
Postup
- Křen nastrouháme, rajčata a cibuli pokrájíme, osolíme, promícháme a necháme přes noc v míse proležet.
- Potom přidáme ostatní přísady a na mírném ohni dusíme do vyvaření vody a zhoustnutí.
- Ještě horké vlijeme do menších skleniček, zavíčkujeme, obrátíme a necháme vychladnout.
- Můžeme taky krátce sterilizovat a to asi 15 minut při 80°C.