Neuvěřitelně jednoduchá a chutná omáčka z křenu a smetany, podávaná s uzeným masem a houskovým knedlíkem. Klasika, která neomrzí!
Co budete potřebovat
- ½ šálku hladké mouky
- ½ šálku oleje
- ½ šálku mléka
- ½ šálku smetany
- voda dle potřeby
- sůl dle chuti
- 100 g křenu ve sklenici
- 1 lžíce citronu nebo octa na dochucení
- uzené maso a houskový knedlík k podávání
Postup
- Začněte přípravou zápražky tak, že mouku osmahnete na oleji (nebo másle).
- Přidejte mléko a smetanu.
- Poté přidejte sůl a jednu lžíci citronové šťávy nebo octa.
- Podle potřeby přidávejte vodu.
- Pokračujte v míchání a nechte přejít varem.
- Poté vypněte oheň a přidejte 100 g křenu.
- Podávejte s uzeným masem a houskovým knedlíkem.
Máme pro vás i další recepty na zdravé omáčky z křenu, na kterých si pochutná celá rodina!