Křenová omáčka s uzeným masem a knedlíkem

Křenová omáčka s uzeným masem a knedlíkem

Neuvěřitelně jednoduchá a chutná omáčka z křenu a smetany, podávaná s uzeným masem a houskovým knedlíkem. Klasika, která neomrzí!

Co budete potřebovat

  • ½ šálku hladké mouky
  • ½ šálku oleje
  • ½ šálku mléka
  • ½ šálku smetany
  • voda dle potřeby
  • sůl dle chuti
  • 100 g křenu ve sklenici
  • 1 lžíce citronu nebo octa na dochucení
  • uzené maso a houskový knedlík k podávání

Postup

  • Začněte přípravou zápražky tak, že mouku osmahnete na oleji (nebo másle).
  • Přidejte mléko a smetanu.
  • Poté přidejte sůl a jednu lžíci citronové šťávy nebo octa.
  • Podle potřeby přidávejte vodu.
  • Pokračujte v míchání a nechte přejít varem.
  • Poté vypněte oheň a přidejte 100 g křenu.
  • Podávejte s uzeným masem a houskovým knedlíkem.
Omáčka z křenu a smetany, podávaná s uzeným masem a houskovým knedlíkem na talíři.
www.slovakcooking.com

Máme pro vás i další recepty na zdravé omáčky z křenu, na kterých si pochutná celá rodina!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.