Křenová omáčka s uzeným vepřovým jazykem

Křenová omáčka s uzeným vepřovým jazykem

Pokud jste ještě nedali šanci uzenému jazyku, je čas to změnit! Tato smetanová omáčka s křenem se s ním totiž skvěle doplňuje a dohromady vytváří naprostou delikatesu, o kterou by byla škoda přijít.

Co budete potřebovat

  • 40 g krystalového cukru
  • 150 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 10 g celého černého pepře
  • 10 g bobkového listu
  • 30 ml hovězího bujónu
  • 250 g křenu
  • 500 ml smetany na vaření
  • 1,5 kg uzeného vepřového jazyka
  • 10 g nového koření
  • voda podle potřeby

Postup

  • Uzený jazyk vařte spolu s bobkovým listem, novým kořením a pepřem cca 90 minut.
  • Uvařený jazyk vložte do ledové vody a po zchlazení stáhněte kůži.
  • Vývar si nechte stranou.
  • Jazyk uložte do tepla nad páru.
  • Z másla, hladké mouky a vývaru z uvařeného jazyka (použijte cca 1,5 litru) připravte omáčku, přidejte hovězí bujón, smetanu, nastrouhaný křen a cukr.
  • Omáčku nechte chvíli povařit a poté podávejte s jazykem nakrájeným na plátky.
  • Servírujte třeba s knedlíčky.
Uzený jazyk se smetanovou omáčkou s křenem.
www.foodcostkalkulacka.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.