Famózní recept na krevetový salát. Chuťová delikatesa plná lehkosti.
INGREDIENCE:
- 600 g oloupaných krevet
- 3 hrnky nadrobno nakrájeného ledového salátu
- plátky citronu
- najemno nasekaná petrželka
Na omáčku:
- 165 ml majonézy
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička worcesteru
- 1 lžička nastrouhaného křenu
- trošku tabasca
- špetka kajenského pepře
POSTUP:
- Krevety si dejte uvařit do horké osolené vody. (Loupat, či neloupat? Záleží na vás. Obecně se doporučuje loupat až po uvaření, jsou pak chutnější).
- Vařte asi 2-7 minut. Doba vaření je závislá na velikosti krevet, ale také na síle varu.
- Jakmile krevety vyplavou na povrch, ihned je odstavte a dejte zchladit do vody s ledem.
- Předejdete tak jejich převaření, které by způsobilo jejich ztuhnutí a žvýkavou konzistenci.
- Nachystejte si dresink smícháním všech ingrediencí.
- Servírujte v misce nebo širokých sklenicích, na dno dejte salát, na něj krevety a vše přelijte omáčkou a ozdobte plátky citronu.