Krevetový koktejl

Krevetový koktejl

Famózní recept na krevetový salát. Chuťová delikatesa plná lehkosti.

INGREDIENCE:

  • 600 g oloupaných krevet
  • 3 hrnky nadrobno nakrájeného ledového salátu
  • plátky citronu
  • najemno nasekaná petrželka

Na omáčku:

  • 165 ml majonézy
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžička worcesteru
  • 1 lžička nastrouhaného křenu
  • trošku tabasca
  • špetka kajenského pepře

POSTUP:

  • Krevety si dejte uvařit do horké osolené vody. (Loupat, či neloupat? Záleží na vás. Obecně se doporučuje loupat až po uvaření, jsou pak chutnější).
  • Vařte asi 2-7 minut. Doba vaření je závislá na velikosti krevet, ale také na síle varu. 
  • Jakmile krevety vyplavou na povrch, ihned je odstavte a dejte zchladit do vody s ledem. 
  • Předejdete tak jejich převaření, které by způsobilo jejich ztuhnutí a žvýkavou konzistenci. 
  • Nachystejte si dresink smícháním všech ingrediencí. 
  • Servírujte v misce nebo širokých sklenicích, na dno dejte salát, na něj krevety a vše přelijte omáčkou a ozdobte plátky citronu.
Krevetový koktejl nebo také salát jako lehký předkrm.
realfood.tesco.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.