Krevety na česneku a másle

Krevety na česneku a másle

Úžasná chuťová kombinace česnekové, máslové dobroty – tak elegantní a jednoduchá na příprava za pouhých 20 minut! Přidejte si je navrch italského rizota! Jak na něj se dozvíte v našich receptech.

Co budeme potřebovat

  • 80 g másla
  • 1,5 kg krevet (oloupaných)
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 5 stroužků česneku (prolisovaného)
  • 60 ml kuřecího vývaru
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželové natě

Postup

  • Rozpusťte 2 lžíce másla ve velké pánvi na středně vysoké teplotě.
  • Přidejte krevety, sůl a pepř podle chuti. V
  • Vařte za občasného míchání do růžova asi 2–3 minuty.
  • Přidejte česnek na pánev a vařte za častého míchání, dokud nebude voňavý, asi 1 minutu.
  • Vmíchejte kuřecí vývar a citronovou šťávu.
  • Přiveďte k varu, a poté hned snižte teplotu a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu, asi 1-2 minuty.
  • Vmíchejte zbývajících 6 lžic másla, dokud se nerozpustí a nebude hladké.
  • Vmíchejte krevety a jemně promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Ihned podávejte, podle chuti ozdobené lístky petrželky.

K přípravě receptů s krevetami na česneku je potřeba kvalitní pánev, která nebude ingredience připalovat. Proto se podívejte na naší recenzi na nerezové pánve a vyberte si tu nejlepší.

Pánev plná lahodných krémových krevet s česnekem opečených na másle.
Zdroj: jocooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.