Úžasná chuťová kombinace česnekové, máslové dobroty – tak elegantní a jednoduchá na příprava za pouhých 20 minut! Přidejte si je navrch italského rizota! Jak na něj se dozvíte v našich receptech.
Co budeme potřebovat
- 80 g másla
- 1,5 kg krevet (oloupaných)
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 5 stroužků česneku (prolisovaného)
- 60 ml kuřecího vývaru
- Šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželové natě
Postup
- Rozpusťte 2 lžíce másla ve velké pánvi na středně vysoké teplotě.
- Přidejte krevety, sůl a pepř podle chuti. V
- Vařte za občasného míchání do růžova asi 2–3 minuty.
- Přidejte česnek na pánev a vařte za častého míchání, dokud nebude voňavý, asi 1 minutu.
- Vmíchejte kuřecí vývar a citronovou šťávu.
- Přiveďte k varu, a poté hned snižte teplotu a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu, asi 1-2 minuty.
- Vmíchejte zbývajících 6 lžic másla, dokud se nerozpustí a nebude hladké.
- Vmíchejte krevety a jemně promíchejte, aby se vše spojilo.
- Ihned podávejte, podle chuti ozdobené lístky petrželky.
K přípravě receptů s krevetami na česneku je potřeba kvalitní pánev, která nebude ingredience připalovat. Proto se podívejte na naší recenzi na nerezové pánve a vyberte si tu nejlepší.