Víte proč jsou recepty s krevetami na česneku ty nejlepší?
Protože jim dodají naprosto unikátní chuť!
Zkuste si je připravit s námi v různých kombinacích, zamilujete si je.
Naše recepty
Jak nejlépe připravit krevety?
- Čerstvé nebo mražené krevety?
Ušetříte peníze a budete mít větší flexibilitu, když si koupíte mražené krevety. Většina syrových krevet v sekci čerstvých ryb na vašem trhu byla dříve zmrazena a rozmražena a jejich trvanlivost je poměrně krátká.
- Jakou velikost krevet kupovat?
Ačkoli krevety jsou označeny jako malé, střední, velké, extra velké, jumbo a kolosální, nikdo ve skutečnosti tyto pojmy ve světě krevet nereguluje. Zde je lepší způsob, jak zjistit, co kupujete: Najděte na sáčku čísla (například 21/25), to vám udává vám průměrný počet krevet v půl kilovém sáčku. Čím menší číslo, tím větší krevety. - Jak rozmrazit krevety?
Existují dva způsoby, jak krevety bezpečně rozmrazit: 1) Pomalu v lednici asi 24 hodin. 2) Rychle v cedníku ve dřezu pod studenou tekoucí vodou. Nikdy při pokojové teplotě. Nikdy v teplé vodě. - Jak loupat a čistit krevety?
Pokud chcete skořápku sloupnout, začněte stažením nožiček a skořápka snadno sklouzne. Skořápku můžete nechat na ocasu nebo ji odstranit, záleží na vás. Krevety mají tmavý vláknitý trávicí trakt (aka žíla) probíhající skrze jejich zakřivená záda. Tu musíte odstranit před vařením. - Jak dlouho marinovat krevety?
Záleží na marinádě. Pokud je kyselá (citron, limetka, pomeranč atd.), 30 minut nebo méně by mělo stačit. Pokud je vaše marináda nekyselá (olivový olej, česnek, bylinky), můžete marinovat hodinu nebo déle. V obou případech krevety marinujte v lednici. - Jak dlouho vařit krevety
Neodcházejte od plotny! Krevety se vaří rychle. Trvá jen několik minut, než i ty největší krevety začnou zrůžovět a stočí se do tvaru C. A když se to stane, je hotovo. Pokud je grilujete napíchané na špíz jako v těchto receptech, budete muset dávat velký pozor na barvu.