Krevety na česneku se špagetami

Krevety na česneku se špagetami

Špagety s krevetami a česnekem jsou rychlovkou, kterou lze zakousnou i při sledování filmu v pátek večer, jako zdravé křupky. Ale jestli nestojíte o nic zdravého tak si připravte smažený dietní hřích v podobě domácích brambůrek.

Co budeme potřebovat

  • 250 g špaget
  • 60 g másla
  • 500 g krevet
  • ¼ lžičky soli
  • ½ lžičky červené papriky
  • 4 nasekané stroužky česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • 2-3 lžíce nasekané čerstvé petrželky na ozdobu

Postup

  • Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Dobře sceďte a nechte si 1 šálek vody z těstovin.
  • Ve velké pánvi na středně vysoké teplotě rozpusťte dvě lžíce másla.
  • Přidejte krevety, sůl a drcenou červenou papriku a za občasného míchání vařte, dokud nejsou krevety matně růžové, asi 2-3 minuty.
  • Sundejte z plotny a dejte stranou.
  • Do stejné pánve přidejte zbývající máslo a česnek a vařte, dokud nebude voňavý, asi jednu minutu.
  • Přidejte citronovou šťávu, vodu z těstovin a parmazán. Míchejte, aby se vše spojilo.
  • Špagety přendáme na pánev a promícháme s omáčkou.
  • Navrch přidejte krevety a ozdobte petrželkou.

Aby se vám česnek nepřipaloval a nepřichytával ke dnu vaší pánve, je třeba mít kvalitní nádobí. Proto se podívejte na naší recenzi ocelových pánví, které dalšímu přichytávání zamezí.

Tenké špagety s opečenými čerstvými krevetami ochucené voňavým česnekem.
Zdroj: feelgoodfoodie.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.