Krevety na grilu v medovo-česnekové marinádě

Krevety na grilu v medovo-česnekové marinádě

Máme pro vás ten nejjednodušší recept na grilované krevety všech dob! Krevety se naloží do čtyřsložkové marinády na pouhých 30 minut a poté se bleskově ugrilují. Je to super chutné a neuvěřitelně snadné na přípravu! Tak dost řečí a pojďme na to.

Co budete potřebovat

  • 1/2 šálku medu
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje plus navíc
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 – 1/2 lžičky vloček červeného chilli (volitelně)
  • 36 extra velkých krevet, oloupaných a zbavených střívek
  • nakrájená jarní cibulka nebo petrželka, na ozdobu (volitelně)

Postup

  • V míse prošlehejte med, sójovou omáčku, olivový olej, česnek  a červené chilli, pokud používáte.
  • Vložte krevety do velkého uzavíratelného sáčku nebo mělké misky.
  • Zalijte krevety marinádou, uzavřete sáček a odstraňte přebytečný vzduch.
  • Krevety v marinádě pořádně promněte, přendejte sáček do lednice a nechte 30 – 60 minut marinovat.
  • Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je do vody alespoň na 30 minut, aby se nepřipálily.
  • Předehřejte gril asi na 200 stupňů Celsia.
  • Napíchněte krevety na špejle.
  • Grilovací rošty očistěte a potřete olejem.
  • Dejte špejle s krevetami na gril a grilujte asi 2 minuty z každé strany.
  • Podle potřeby posypte jarní cibulkou nebo petrželkou a podávejte.
Grilované krevety v marinádě z medu a česneku na špejlích, servírované na velkém tácu.
www.cookingclassy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.