Krevety na másle s česnekem

Krevety na másle s česnekem

Na úvod začneme čarovat lahodnou chuť krevet s česnekem na víně.

INGREDIENCE:

Na marinování:

  • 500 g loupaných krevet (neloupaných 1 kg)
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky černého pepře

K vaření:

  • ½ lžičky soli
  • 1 a ½ lžíce olivového oleje
  • 50 g másla
  • ¼ hrnku suchého bílého vína
  • 2 lžíce citronové šťávy

K servírování:

  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • citronové plátky

POSTUP:

  • Krevety očistěte a oloupejte (pokud nemáte ty loupané). 
  • Česnek prolisujte, smíchejte s olejem a pepřem, přidejte krevety a nechte marinovat 20 minut. 
  • Na pánvi si rozehřejte olej a trochu másla, krevety osolte a dejte je smažit. 
  • Z každé strany smažte 1 minutu dozlatova. 
  • Pak je podlijte vínem a nechte jej vypařit. 
  • Přimíchejte zbytek másla, citronovou šťávu a krátce prohřejte. 
  • Podávejte s plátky citronu.
Krevety na másle a česneku s jemnou chutí citronu.
wellplated.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.