Středomořská kuchyně patří mezi nejzdravější a nejchutnější na světě.
Tak proč si z ní něco nepřipravit?
Máme pro vás luxusní recepty na krevety na středomořský způsob, které jsou rychlé, jednoduché a zdravé!.
Ocení je celá vaše rodina!
Naše recepty
Máme pro vás i další recepty s krevetami! Vyzkoušejte je smažené, na másle s česnekem nebo jako koktejl.
Co je to středomořská kuchyně?
- Středomořská kuchyně je definována surovinami a metodami přípravy, které používají obyvatelé středomořské oblasti, to znamená oblast podél Středozemního moře, od Španělska po Maroko přes Itálii, Řecko, Tunisko a další země.
- Popularita tohoto typu vaření vzrostla s knihou spisovatelky Elizabeth Davidové v roce 1950.
- Důraz je kladen na čerstvé produkty, výrazné chutě a jednoduchou přípravu.
- Středomořská kuchyně se v podstatě skládá z minimálně zpracovaných základních surovin, kde jsou bylinky a koření základními složkami.
- Tento typ stravování nejenže dodá vašemu každodennímu jídlu nádech svěžesti, barvy a rozmanitosti, ale také několik zdravotních výhod, například snižuje riziko srdečních onemocnění díky vysokému obsahu zdravých tuků, má pozitivní vliv na cholesterol a obsahuje rozpustnou a nerozpustnou vlákninu, což napomáhá trávení. Středomořská kuchyně je také skvělým zdrojem antioxidantů a chrání před cukrovkou 2. typu.
- Studie také ukázaly, že lidé, kteří jedí středomořskou stravu, mají o 33 % nižší riziko rozvoje Alzheimerovy choroby kvůli živinám a vitamínům.
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!