Už jste se někdy v minulosti zabývali tím jak připravit krevety? Recepty nejsou složité!
Avšak mají jednu velkou záludnost. Jsou pro nás příliš exotické.
Někdy si nevíme rady s jejich čištěním, a někdy zase s jejich tepelnou úpravou.
V této oblasti se skrývá také kámen úrazu.
Jaký? Vše podstatné se dozvíte níže.
Naše recepty
Jak oloupat krevety
Krevety můžete loupat před vařením nebo po něm. Před vařením to jde sice snáze, ale ponechaný krunýř během vaření může přidat na chuti.
Oloupání krevet není nijak náročné. Stačí začít od hlavy a postupovat k ocasu. Ocas můžete klidně ponechat a při konzumaci jen ukousnout. Je nutno myslet i na střívka krevet, které se nachází ve vnitřní části celého průběhu těla. Vypreparujete je nejlépe naříznutím vnější části těla, při které narazíte na tmavou dlouhou tenkou linii.
K ještě lepší představě vám může pomoci i následující video:
Jak na přípravu nejen mražených krevet?
Mražené krevety stačí nechat povolit, okapat a následně připravit dle vašich preferencí. Postup je tedy téměř totožný, jako když máte krevety chlazené.
Jakou tepelnou úpravu zvolíte, je to na vás. Obecně je lze smažit, vařit nebo grilovat. Při každé přípravě však dávejte pozor na jejich převaření, ale také naopak na jejich nedostatečnou tepelnou úpravu. Jak lze jednoduše poznat, že jsou krevety hotové ke konzumaci? Neměly by mít žádná průhledná místa, ale měly by být krásně zatažené.
Tepelná úprava je zkrátka velice rychlá, a i krátký čas před čáru může způsobit jejich znehodnocení. Převařené krevety jsou tuhé a gumové. Proto je lepší mít po ruce nějakou kuchyňskou minutku a kromě vizuální stránky krevet sledovat i čas. Po vaření je nutné je šokově zchladit ledovou vodou.
Každopádně se jejich smažení, vaření ani grilování bát nemusíte. Když víte, jak na to, je to hračka.
Jako další inspiraci ke kulinářským zážitkům s krevetami přikládáme i recept na originální krevety s medem na grilu.