Citronovo-česnekové krevety jsou lahodným předkrmem, který se skvěle hodí před párty na poslední chvíli. Nebo podávejte tyto čerstvé citrusové plody moře s rýží nebo těstovinami a udělejte z nich hlavní jídlo v rušném týdnu, kdy máte málo času.
Co budeme potřebovat
- 1 lžíce olivového oleje
- 16 velkých krevet (oloupaných)
- 3 velké stroužky česneku
- ½ lžičky červené papriky
- 2 lžičky koření na mořské plody
- sůl
- mletý černý pepř podle chuti
- 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžičky citronové kůry
Postup
- Rozpalte olej ve velké pánvi na středně nízké teplotě, dokud nebude teplý, 2 až 3 minuty.
- Přidejte krevety, česnek a papriku, pepř a promíchejte.
- Přidejte koření na mořské plody, sůl a černý pepř a míchejte, dokud se nespojí.
- Vařte a míchejte, dokud krevety nejsou zvenčí jasně růžové, 3 až 5 minut.
- Snižte teplotu na minimum a vmíchejte petržel, citronovou šťávu a citronovou kůru.