Krevety s česnekem a citronem

Krevety s česnekem a citronem

Citronovo-česnekové krevety jsou lahodným předkrmem, který se skvěle hodí před párty na poslední chvíli. Nebo podávejte tyto čerstvé citrusové plody moře s rýží nebo těstovinami a udělejte z nich hlavní jídlo v rušném týdnu, kdy máte málo času.

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 16 velkých krevet (oloupaných)
  • 3 velké stroužky česneku
  • ½ lžičky červené papriky
  • 2 lžičky koření na mořské plody
  • sůl
  • mletý černý pepř podle chuti
  • 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžičky citronové kůry

Postup

  • Rozpalte olej ve velké pánvi na středně nízké teplotě, dokud nebude teplý, 2 až 3 minuty.
  • Přidejte krevety, česnek a papriku, pepř a promíchejte.
  • Přidejte koření na mořské plody, sůl a černý pepř a míchejte, dokud se nespojí.
  • Vařte a míchejte, dokud krevety nejsou zvenčí jasně růžové, 3 až 5 minut.
  • Snižte teplotu na minimum a vmíchejte petržel, citronovou šťávu a citronovou kůru.
Pánev naplněná krevetami, bylinkami a citronem.
Zdroj: oliveandmango.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.