Krevety na česneku a na bílém víně jsou perfektním, snadným předkrmem nebo skvělou rychlou večeří podávanou s křupavým chlebem. Ten si můžete připravit podle našeho receptu na křupavý italský chléb.
Co budeme potřebovat
- 1 kg vyloupaných krevet
- 2 lžíce másla
- 4 rozdrcené stroužky česneku
- 80 ml Chardonnay
- 1 lžíce petrželky nasekané nadrobno
- 1-2 lžíce citronové šťávy
- sůl
- pepř
- plátky citronu k podávání
Postup
- Krevety oloupejte a očistěte.
- Ve velké pánvi rozpustíme máslo a poté přidáme krevety, tak aby se nepřekrývaly.
- Krevety vařte dozlatova z obou stran, poté přidejte česnek.
- Česnek nechte 20 sekund vařit, zalijte vínem, citronovou šťávou, petrželkou a dochuťte solí a pepřem.
- Nechte víno minutu nebo dvě redukovat, a poté podávejte.