Krevety s česnekem a vínem

Krevety s česnekem a vínem

Krevety na česneku a na bílém víně jsou perfektním, snadným předkrmem nebo skvělou rychlou večeří podávanou s křupavým chlebem. Ten si můžete připravit podle našeho receptu na křupavý italský chléb.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg vyloupaných krevet
  • 2 lžíce másla
  • 4 rozdrcené stroužky česneku
  • 80 ml Chardonnay
  • 1 lžíce petrželky nasekané nadrobno
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • plátky citronu k podávání

Postup

  • Krevety oloupejte a očistěte.
  • Ve velké pánvi rozpustíme máslo a poté přidáme krevety, tak aby se nepřekrývaly.
  • Krevety vařte dozlatova z obou stran, poté přidejte česnek.
  • Česnek nechte 20 sekund vařit, zalijte vínem, citronovou šťávou, petrželkou a dochuťte solí a pepřem.
  • Nechte víno minutu nebo dvě redukovat, a poté podávejte.
Bílý talíř naplněný lahodnými křupavými krevetami s vínem.
Zdroj: spainonafork.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.