Krkonošská houbová polévka ze sušených hub

Krkonošská houbová polévka ze sušených hub

Sušené houby můžete mít doma po celý rok. Proto jich nakupte zásobu a, sem tam, si z nich uvařte tuto skvělou polévku! 

Ingredience

  • 500 g sušených hub
  • 100 g bílých fazolí
  • 2 brambory
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu nebo ½ čajové lžičky sušeného tymiánu
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 2 šálky vroucí vody
  • 1 polévková lžíce balzamikového octa
  • 4 mleté stroužky česneku
  • 2 cibule (nakrájené nadrobno)
  • 1 menší jarní cibulka (nakrájená)
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • 1 bobkový list
  • 1 dcl bílého vína
  • čerstvá petrželka (nakrájená najemno), tymiánové listy nebo pažitka

Postup

  • Před přípravou naložte fazole do vody, ideálně přes noc.
  • Sušené houby namočte do horké vody a po změknutí je přeceďte.
  • Na pánvi rozpusťte máslo, orestujte cibulku a přidejte houby. Dále restujte společně. 
  • Zalijte vývarem a přidejte koření s vínem. Vařte asi 1 hodinu, do změknutí fazolí.
  • Zhruba v polovině doby, co se směs vaří, přidejte do polévky, na menší kostky nakrájené, brambory.  
  • Vařte do změknutí brambor. Pokud se část brambor rozvaří, nevadí – polévka se tím zahustí.
  • Z polévky odstraňte bobkový list a dochuťte balzamikovým octem, solí a pepřem. 
  • Připravenou houbovou polévku dozdobte čerstvými bylinkami a podávejte. 

Tmavě hnědá houbová polévka s fazolkami, zdobená čerstvými větvičkami rozmarýnu.
hedgehogmushroomsforsale.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.